• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Zagrebački bistro za zdrave i fine gablece: "Kud puklo da puklo, ali od kvalitete ne odstupamo"

Želite li jesti "kao doma" (a možda i bolje), možete se smjestiti u lokalu, na sunčanoj terasi ili hranu ponijeti sa sobom u posuđu od kuće ili staklenoj teglici koju će vam Punktovci rado ustupiti uz kauciju, a dostupna je i jednokratna ambalaža...
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 9.02.2022 08:19 komentari
viber Created with Sketch.
Punkt - 1
Punkt - 1 (Foto:PUNKT street food & drinks)

Galerija Punkt - 7 3 Punkt - 6 3 Punkt - 5 3 Punkt - 4 3

U trendu Pelješki tunel - 1 U carstvu dingača Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom" Kuća za odmor Wild Rose kod Samobora - 6 Kuća za odmor Wild Rose Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu Gulaš je savršeno jelo za zimu Tjedni jelovnik Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna

Faširanci iz pećnice, bogata i kremasta juha od crvene leće i rajčice s mlincem od pira, zdrava peciva i riba petkom, bijela s krumpirima djelić su jelovnika malog street food restorana Punkt koji se smjestio na zagrebačkoj Martinovki. Želite li jesti "kao doma" (a možda i bolje), možete se smjestiti u lokalu, na sunčanoj terasi ili hranu ponijeti sa sobom u posuđu od kuće ili staklenoj teglici koju će vam Punktovci rado ustupiti uz kauciju, a dostupna je i jednokratna ambalaža.

"Svaki dan od svježih namirnica pripremamo dva topla jela na žlicu - i to vegansko, vegetarijansko i mesno ili riblje jelo, a također je svaki dan u ponudi i jedno bezglutensko jelo. Naglasak je na svježem sezonskom povrću, uz dodatak kvalitetnog domaćeg mesa ili ribe, organskih mahunarki i cjelovitih žitarica.

Variva upotpunjuju teleće kobasice i faširanci (sve iz pećnice), a krem juhe se pripremaju od povrća uz dodatak žitarica ili mahunarki. Uz krem juhu je zgodno pojesti i friško pečeno beskvasno pecivo od ekološkog bijelog pirova brašna i raznih žitarica, pirea od bundeve, sjemenki, jogurta ili beskvasnu pogaču s domaćim maslinovim uljem. I za kraj, zasladite se zdravim domaćim kolačem", kažu Punktovci, dodajući kako se ponuda svaki dan mijenja.

Trenutno je aktualan zimski jelovnik, no u Punktu se već naveliko spremaju za proljetna jela. U planu su i zdrave slastice te topli i hladni napici (prirodni, naravno). Za sada kuhaju ayurvedski čaj, koji je idealan završetak obroka.

Punktovce čine Ivana, Adrijana, Tomo i Željka. Ivana je "mozak operacije", matematičarka i analitičarka, Adrijana logističko srce tima, a Tomo srdačni domaćin i šef blagajne koji će vas dočekati u restoranu kako biste lakše odabrali slasno jelo. Željka je pobjegla iz marketinga među kuhače i lonce (ni prva ni zadnja), a na sinovima je izvježbala trikove kako da u tanjure prošverca što više povrća i zdravih sastojaka.

"Primijetili smo da su ljudi postali svjesniji što i kako jedu te su shvatili da je najbolja prehrana ona koja se bazira na domaćim kvalitetnim namirnicama koje su spravljene kod kuće. Pa smo si rekli, zašto ne bismo mi nahranili sve te ljude u kvartu koji bi htjeli jesti 'kao doma', ali ne stignu kuhati ili jednostavno imaju druge interese. Osim za izradu peciva u koje dodajemo jogurt, ne koristimo mliječne proizvode.

Juhe i variva se zgušnjavaju sitno sjeckanim korjenastim povrćem, integralnim pirovim grizom ili crvenom lećom. Koristimo nerafinirana ulja, ghee, nerafiniranu ninsku sol, mediteranske i ponešto azijskih začina. Đumbir i dalmatinski češnjak nalaze se u svim jelima, no sljubljeni s drugim aromama nikad ne dominiraju. Dodaju se na kraju kuhanja kako se ne bi uništila njihova ljekovita svojstva. Naša kuharica preferira lokalnu kuhinju, a kod slaganja jelovnika i pripreme jela služi se i znanjima iz područja makrobiotike te ayurvedske kuhinje, koju posebno voli zbog bogatstva začina, ali i blagotvornog utjecaja na organizam", kažu Punktovci, koji se itekako trude nabaviti zdrave i kvalitetne namirnice.

"Većina žena krene u pravu i konkretnu potragu za kvalitetnim namirnicama tek kad postanu majke i njihovoj bebi je potreban prvi obrok. Tako je bilo i s nama. Otada su prošle godine te danas to više nisu OPG-ovi od kojih kupujemo hranu, nego bliski i dragi ljudi, prijatelji, obitelji koje žive od proizvodnje prefinih proizvoda i našeg prepoznavanja istih. Sretni smo da smo ih sve uvrstili i u ovu našu poslovnu priču. To, naravno, nije jeftino, no spremni smo podnijeti dodatne žrtve, biti uporni i ustrajati na kvalitetnim namirnicama.
Imamo dojam da se ljudi bude i po pitanju prehrane. Mnogi su smatrali da se veća briga oko prehrane svodi na proučavanje nutritivnih svojstava i puste kalorijske tablice.

Sad je već i njima jasnije da to nije ključno za dobar osjećaj ni cjelokupno zdravlje. Jedemo li pretežito procesuiranu hranu prepunu kemijskih dodataka i pojačivača, kalorijske tablice ništa neće pomoći. Uz provjerene OPG-ove, često smo i na Trešnjevačkom placu, koji je u svako doba godine prebogat lokalnim proizvodima, a posebno nas mame uvijek zelene klupe naših dragih gospođa iz Dalmacije", kažu Punktovci i naglašavaju:

"Najsretniji smo kad ljudi dođu i pojedu kod nas, u našem malom i svijetlom prostoru, jer osim kuhanja i nabavke namirnica, jako volimo i ugošćivati ljude, čuti ih. Uspjeti u poslu bez osluškivanja tržišta i prilagođavanja nije moguće, pa smo svjesni toga uveli i dostavu."

Rado ćemo se prilagoditi i na mnoge druge načine (bezglutenska prehrana, veganski specijaliteti, više mesnih jela, jela na vilicu (umjesto na žlicu), no od kvalitete nećemo odstupiti. Pa kud puklo da puklo", kažu. 

Fenomen u malom slavonskom selu: Izletište sa skulpturama kakve se ne mogu vidjeti nigdje drugdje na svijetu Tematski park Pavletić - 11 Tematski park Pavletić - 10 Tematski park Pavletić - 9 +7 Tematski park Pavletić - 8

  • #gdje sjesti
  • #Zdrava prehrana
  • #punkt
  • #vege
  • #Zagreb
  • #Restoran
  • #neokolišaj
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kako napraviti vruću sangriju?
Začinjena i tako fina
Bolje od kuhanog vina? Recept za vruću sangriju idealnu za hladnu zimu
Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča
Harry's Piccolo
Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča
Božićna bajka na 930 metara: Bogat program u idili Parka prirode Učka
Od 12. do 14. prosinca
Božićna bajka na 930 metara: Bogat program u idili Parka prirode Učka
Putevima rudara: Uzbudljiva šetnja u prošlost Istre uz vino i slasne zalogaje za 0 eura
Stazom svete Barbare
Putevima rudara: Uzbudljiva šetnja u prošlost Istre uz vino i slasne zalogaje za 0 eura
Adventi u susjedstvu: gdje još doživjeti blagdansku čaroliju!
Zimske čari
Advent u susjedstvu: Kamo otputovati kako biste doživjeli najbolju blagdansku čaroliju?
Wolt ponudio digitalno rješenje za ručak na poslu – stiže Wolt for Work!
Oglas
Wolt ponudio digitalno rješenje za ručak na poslu – stiže Wolt for Work!
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Bolji od običnih?
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Strašna nesreća na A3: Kamion udario pješakinju (33) i odbacio je u drugu traku. Preminula je
Tragedija
Strašna nesreća na A3: Kamion udario pješakinju (33) i odbacio je u drugu traku. Preminula je
Danilo K.: Ukrajinac koje je ubijen u Beču. Policija objavila detalje
SLAŽE SE MOZAIK UBOJSTVA
Ovo je brutalno ubijeni sin političara: Mučili su ga i živog zapalili u Mercedesu
Izvučen je Eurojackpot
SRETNI DOBITNIK
Izvučen je Eurojackpot! Pogledajte kamo ide veliki dobitak
show
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Ruben Van Gucht podigao prašinu najnovijom fotkom na Instagramu
evo tko je ona
Suprug Blanke Vlašić javno objavio prisnu fotku s mlađahnom ljepoticom
U 6 ujutro puna crkva vjernika - bili smo na zornici!
lijepa tradicija
U 6 ujutro puna crkva vjernika: Bili smo na zornici!
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Uključujući i ribu
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
zabava
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Jao…
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Buvljak u Srbiji nasmijao društvene mreže! Pogledajte što prodaju
Urnebesno
Buvljak u Srbiji nasmijao društvene mreže! Pogledajte što prodaju
tech
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Mnogi nisu svjesni
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Otkrivena neočekivana ranjivost AI chatbotova: Odgovaraju na apsolutno sve upite ako im se govori ovim riječnikom
Zanimljivo i zabrinjavajuće
Otkrivena neočekivana ranjivost AI chatbotova: Odgovaraju na apsolutno sve upite ako im se govori ovim riječnikom
sport
Užasna vijest iz Dinama: Mateo Lisica ima monokuleozu
Čeka ga pauza
Užasna vijest iz Dinama: Krilni napadač ima mononukleozu
VIDEO Fulham je u zadnjoj minuti već krenuo slaviti gol za 5:5, Joško Gvardiol je rekao - ne može!
JUNAK UTAKMICE
VIDEO Fulham je u zadnjoj minuti već krenuo slaviti gol za 5:5, Joško Gvardiol je rekao - ne može!
Gvardiol junak lude Cityjeve pobjede: Pogledajte što o Hrvatu pišu Englezi
Fenomenalna reakcija
Gvardiol junak lude Cityjeve pobjede: Pogledajte što o Hrvatu pišu Englezi
tv
MasterChef: Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
NAPUSTIO MASTERCHEF
Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
MasterChef: Mark se u stres testu fokusirao samo na jednu stvar: "Cilj je izbaciti Otta van!"
NIJE USPIO
Mark se u stres testu fokusirao samo na jednu stvar: "Cilj je izbaciti Otta van!"
MasterChef: Tikvica je presudila! Jurica Jurašković napustio MasterChef
SRČANI BORAC!
Tikvica je presudila! Jurica Jurašković napustio MasterChef
putovanja
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
novac
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
Parlament, Vijeće i Komisija složni
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
lifestyle
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Čitateljice birale koje ime im je ljepše - Lucija ili Mia
REZULTATI ANKETE
Nešto se promijenilo u 2025.: Ovo ime ponovno dokazuje da je – bezvremensko
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
sve
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Ruben Van Gucht podigao prašinu najnovijom fotkom na Instagramu
evo tko je ona
Suprug Blanke Vlašić javno objavio prisnu fotku s mlađahnom ljepoticom
Klara
Vrijedi probati

Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Radi Klare vrijedi prijeći Savu i pronaći put do neodoljnivih napoletana napuhnutih rubova i pomno biranim sastojcima... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Punkt - 4 Hrana i piće
    Zdravi gablec

    Restoran Punkt: Dobra priča od zdravih sastojaka koja se kuha na zagrebačkoj Martinovki

  • Posebna večera u suradnji Biomanije i umjetnice Aklee Neon - 2 Hrana i piće
    Biomania i Aklea Neon

    Možemo li okusiti zvuk? Zagrebački bistro istražuje kako glazba biljaka može utjecati na nepce

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close