Medvjedi, sove i konji vrsno izrađeni od prirodnih materijala spajaju prirodu i umjetnost u naselju Malino nedaleko od Slavonskog Broda, Nove gradiške i Požege - otprilike oko pola sata vožnje do svakog grada. Jedinstvene skulpture od vinove loze i maslinova drveta,  izrađuju braća Pavletić, osnivači udruge Artdeco.

„Izletište Tematski park Pavletić je spoj suradnje OPG-a koje posjetiteljima nudi domaće proizvode i domaću tradicijsku hranu te udruge Arteco koja se brine o ponudi kulturnih sadržaja kroz organizacije raznih manifestacija od kojih je najpoznatija „Božićna svjetlost“

Park skulptura je zamišljen kao mjesto u kojemu se umjetnost stvara i izlaže u prirodi i iz prirode. Pa se tako koristeći staro drvo, naplavine, panjeve loze ili masline koristi kao materijal za građenje novih skulptura, skulpture se u parku izlažu tematski raspoređeno u nekoliko cjelina od kojih je Slavonski konji od slavonske loze najistaknutija, objavljuje Arteco.

Iako se skulpture mogu razgledati širom Hrvatske, u umjetničkom parku plijene najviše pozornosti. Posjećuju ga zaljubljenici u prirodu, kao i umjetnici iz Lijepe Naše, ali i drugih zemalja. Tematski park dio je izletišta koje se nalazi na posjedu OPG-a Pavletić gdje svojim programima djeluje udruga Arteco, a ondje se mogu naći i proizvodi drugih malih poljoprivrednih gospodarstava.

Volonteri, kreativci i znatiželjnici koji žele sudjelovati na nekom od programa udruge također su gosti malog slavonskog sela u kojem se mogu vidjeti jedinstvene skulpture. Razgledajte ih u našoj galeriji. 

Hedonističko iskustvo u Istri: Cheers with you s Nedjeljkom Krupljan Nedjeljka Krupljan +0 Nedjeljka Krupljan

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju