Jedan od primjera kako hotelski restorani mogu biti zanimljivi širokoj publici, a ne samo hotelskim gostima je Nikola's u zagrebačkom hotelu Mövenpick. Pronaći ćete ga u Novom Zagrebu, nedaleko od Sloboštine i Buzina, u dijelu grada koji posljednjih godina širi svoje krakove poslovnog centra. Moderni prostor restorana Nikola's posvećen genijalcu Tesli, ovih je dana u toplom, blagdanskom ruhu predstavio slasnu adventsku ponudu za rani ručak, odnosno brunch.

"Otkada je još u listopadu Mövenpick Zagreb krenuo s inovativnim à la carte/street-food konceptom svog sad već poznatog bruncha, postao je nezaobilazna destinacija poklonika gastro užitaka koji svakog vikenda od 12 do 15 sati otkrivaju skladne okuse“, kažu u hotelskom restoranu čije specijalitete potpisuje vrsni chef Tomislav Varga.

"Božićno izdanje Sip & Dine Bruncha s potpisom poznatog chefa Tomislava Varge, donosi dašak luksuza najpoznatijih europskih metropola i gurmanski doživljaj za pamćenje. Za uvertiru čaša prefinog Bellinija otvorit će apetit, a od ovog adventa možete kušati i šalicu kremaste matche, organskog zelenog čaja u prahu ručno ubranog i obrađenog u Japanu. Kraj je u skladu poznate uzrečice zucker kommt zuletzt - slatki stol s čokoladnim pralinama savršenih tekstura i neodoljivom čokoladnom fontanom, a ukusniji brownie sigurno dugo niste jeli“, dodaje Mövenpickov team.

U restoranu Nikola's tako možete uživati u jajima koja se pripremaju na nekoliko načina, specijalitetima od lososa ili govedine, kao i raznim salatama. Za još bolje raspoloženje možete naručiti otmjeni kokteli koji spaja prosecco i bijele breskve. Bellini je slavni koktel koji je osmislio Giuseppe Cipriani, osnivač poznatog bara Harry's u Veneciji i posvetio ga venecijanskom umjetniku iz 15. stoljeća Giovanniju Belliniju. U restoranu Nikola's hotela Mövenpick Zagreb Bellini pripremaju od pjenušca i svježeg pirea od breskvi. 

Hrana koju chefovi ne naručuju u restoranu: "Dva puta razmislite prije nego što naručite desert ili dnevnu juhu" Restoran - 3 Restoran - 2 Restoran - 1 +0 Desert

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju