Na Jahorini je svoja vrata nedavno otvorio luksuzni poslovno-apartmanski kompleks Monterra, koji se izdiže na 1500 metara nadmorske visine. U toj rezidenciji omiljenog regionalnog skijališta u blizini Sarajeva 26. siječnja 2024. otvara se i istoimeni restoran s čarobnim pogledom na gustu borovu šumu.

Restoran Monterra posluživat će najpoznatija jela talijanske kuhinje pripremljena po receptima uglednih chefova od autohtonih namirnica. Središnjim dijelom restorana domirat će impozantna krušna peć, a u njoj će se peći - po riječima vlasnika Aleksandra  Lazarevića - najbolja pizza napolitana u regiji.

"Recepturu za pizzu osobno su donijeli talijanski stručnjaci i gastronomski konzultanti," kaže g. Lazarević, a sve namirnice stižu s obiteljskih imanja u Italiji.

"Restoran će biti dostupan svim gostima Jahorine, a za hranu će se brinuti chefovi koji su Italiju obišli uzduž i poprijeko izučavajući mikrodetalje naših budućih jela. Ideja nije samo ponuditi klasična talijanska jela već želimo stvoriti i korisničko iskustvo te gostima priuštiti hedonističko i gastronomsko putovanje”, izjavio je vlasnik Aleksandar Lazarević.

Krušna peć u kojem će se peći pizze po tradicionalnim recepturama Krušna peć u kojem će se peći pizze po tradicionalnim recepturama (Foto: PR)

Nemanja Vučetić, direktor marketinga i prodaje hotela Termag, u čijem se portfelju nalazi i Monterra, otkrio je detalje jelovnika toga restorana.

"Od predjela valja izdvojiti goveđi carrpacio, bruschette, selekciju autohtonih suhomesnatih proizvoda i sireva te salate caprese, insalata siciliana i insalata di bollito. Naravno, talijanska kuhinja ne bi bila potpuna bez tjestenina, pa će tako chef i njegova ekipa pripremati carbonaru, aglio, olio e peperoncino, pastu pomodoro, tagliatelle di Bologna i mnoge druge.

Od glavnih jela izdvojio bih osso bucco, ragu od gljiva s kaduljom, firentinski odrezak, ragu od hobotnice, file brancina u škartocu s julien povrćem, odrezak od tune te biftek tagliata. Desertna jela također su u znaku Italije i mediteranske kulture pa će se u Monterri nuditi semifredo, tiramisu i cannoli."

Kompleks Monterra prvi je hotelski kompleks na području Bosne i Hercegovine s energanom koja kao gorivo koristi biomasu iz obnovljivih izvora energije te emitira najmanju moguću razinu štetnih čestica.

Super mjesto za rani ručak: Zagrebački restoran posvećen Nikoli Tesli u koji se ide na fine zalogaje i mjehuriće Mövenpick Sip & Dine - 4 Mövenpick Sip & Dine - 3 Mövenpick Sip & Dine - 2 +0 Mövenpick Sip & Dine - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju