Da su jednostavne stvari često i najbolje dokazuje i slasni patatnik, pita od naribanog krumpira sa sirom i lukom koja potječe iz Bugarske.

Sastojci za patatnik:

  • 700 g krumpira
  • 1 glavica luka
  • 200 g sira feta
  • 4 jaja srednje veličine
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 vezica peršina
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice papra
  • 1 žlica ulja

Priprema patatnika:

  1. Krumpir naribajte i posolite pa ostavite 5-7 minuta. Prebacite ga u čistu krpu ili gazu pa iscijedite što više tekućine iz krumpira. Naribajte ili sitno nasjeckajte luk i dodajte ga u zdjelu krumpirom. Dodajte i tri umućena jaja, jedno sačuvajte za kasnije.
  2. U zdjelu s krumpirom dodajte nasjeckani češnjak, papar, izmrvljeni sir i nasjeckani peršin. Dobro promiješajte.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. Posudu za pečenje nauljite pa dodajte smjesu od krumpira. Smjesa bi trebala biti debljine 2-3 cm. Patatnik pecite 35 minuta.
  4. Umutite preostalo jaje. Izvadite patatnik iz pećnice pa ga premažite jajetom i pecite još oko 20 minuta dok lijepo ne porumeni.
U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti