Naribane tikvice zvijezda su i ovog recepta za slanu pitu po uzoru na quiche koji sadrži i jaja, sir, brašno te nešto začina.

Vrlo se lako priprema u domu, a najteži korak u cijeloj priči je čekanje da se pita ispeče do kraja.

Sastojci za pitu:

  • 110 g tvrdog topivog sira po želji
  • 70 g brašna
  • 50 g mladog luka
  • 45 g parmezana
  • 8 velikih jaja
  • 1 kg tikvica
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje

Priprema pite: 

 

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Naribajte tikvice na tanke trakice. Stavite ih u čistu pamučnu krpu i istisnite sav višak vode.
  2. Stavite tikvice u veću zdjelu i pomiješajte sa sitno nasjeckanim mladim lukom. U drugoj zdjeli istucite jaja s brašnom u glatku smjesu.
  3. Dodajte naribani sir i parmezan, posolite i popaprite. Smjesu na bazi jaja i sira prelijte preko iscijeđenih tikvica. Sve dobro promiješajte.
  4. Smjesu prebacite u lim za pečenje pita koji ste prethodno namastili s malo biljnog ulja. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta, odnosno dok ne bude termički obrađena do kraja. Upotrijebite test sa čačkalicom da provjerite je li pita pečena. Poslužite s malo kiselog vrhnja i sezonskom salatom. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju