Iskoristite sezonu rajčica i pripremite ukusnu salatu kojom će dominirati upravo ovi slatki plodovi. Okus salate će biti bolji ako rajčice ostavite na sobnoj temperaturi i marinirate u ukusnoj kombinaciji začina i do četiri sata prije posluživanja.
Za ukusnu salatu potrebno vam je svega nešto dobrog maslinova ulja, vinski ocat, češnjak, peršin uz sol i papar.
Kada ste spremni za posluživanje, na rajčice dodajte nešto naribanog parmezana, a možete je poslužiti i sa svježom mozzarellom.
Sastojci za salatu od rajčice:
- 1 kg svježih i zrelih rajčica
- 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 3 žlice vinskog octa
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 1 češanj češnjaka
- sol i papar
- sir po želji za posluživanje
Priprema salate od rajčice:
- Narežite rajčice na tanke kriške i stavite ih u duboku posudu.
- U posebnoj zdjelici pomiješajte ekstra djevičansko maslinovo ulje, ocat, naribani češnjak, sol i papar.
- Dobivenu smjesu prelijte preko rajčica. Pokrijte posudu i pustite da se okusi prožmu na sobnoj temperaturi barem dva, a maksimalno četiri sata.
- Prije posluživanja dodajte komadiće mozzarelle ili naribanog parmezana. Sve zajedno posipajte sa svježe nasjeckanim peršinom. Dobar tek!
Plod koji ima posebno mjesto u talijanskoj kuhinji: Put od otrovnog voća do hrane koja je osvojila Italiju +0