Iskoristite sezonu rajčica i pripremite ukusnu salatu kojom će dominirati upravo ovi slatki plodovi. Okus salate će biti bolji ako rajčice ostavite na sobnoj temperaturi i marinirate u ukusnoj kombinaciji začina i do četiri sata prije posluživanja.

Za ukusnu salatu potrebno vam je svega nešto dobrog maslinova ulja, vinski ocat, češnjak, peršin uz sol i papar.

Kada ste spremni za posluživanje, na rajčice dodajte nešto naribanog parmezana, a možete je poslužiti i sa svježom mozzarellom.

Sastojci za salatu od rajčice:

  • 1 kg svježih i zrelih rajčica
  • 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 žlice vinskog octa
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 češanj češnjaka
  • sol i papar
  • sir po želji za posluživanje

Priprema salate od rajčice:

  1. Narežite rajčice na tanke kriške i stavite ih u duboku posudu.
  2. U posebnoj zdjelici pomiješajte ekstra djevičansko maslinovo ulje, ocat, naribani češnjak, sol i papar.
  3. Dobivenu smjesu prelijte preko rajčica. Pokrijte posudu i pustite da se okusi prožmu na sobnoj temperaturi barem dva, a maksimalno četiri sata.
  4. Prije posluživanja dodajte komadiće mozzarelle ili naribanog parmezana. Sve zajedno posipajte sa svježe nasjeckanim peršinom. Dobar tek!

Plod koji ima posebno mjesto u talijanskoj kuhinji: Put od otrovnog voća do hrane koja je osvojila Italiju Juha od rajčica +0 Pizza

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju