Reform torta bila je nezaobilazan dio jelovnika na raznim svečanostima, okupljanjima, rođendanima i svadbama diljem nekadašnje Jugoslavije zbog čega se nerijetko zove i „Kraljicom Balkana“. Ako je još niste probali, volite li orahe i čokoladu, mogla bi vam se svidjeti.

Sastojci za reform tortu:

  • 10 jaja
  • 250 g maslaca
  • 300 g mljevenih oraha
  • 250 g šećera + 10 žlica šećera
  • 100 g čokolade s više kakaa

Priprema reform torte:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Dva lima za pečenje obložite papirom za pečenje. 10 jaja razdvojite na bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksajte dok ne dobijete mekani snijeg pa postepeno dodajte šećer i miksajte dok se ne otopi. snijeg, postupno dodajte šećer dok se šećer ne otopi. Dodajte i mljevene orahe.
  2. Podjelite snijeg u dva lima i razmažite tako da bude debljine oko pola centimetra do centimetar. Pecite u pećnici oko 15 minuta ili dok se sredina ne vrati kada je lagano pritisnete, a rubovi tek počnu dobivati boju. Ostavite da se hladi pet minuta pa obrubite nožem kako biste lakše izvadili kore. Preokrenite ih na rešetke pa skinite papir za pečenje i ostavite da se ohlade do kraja.
  3. 10 žumanjaka i 10 žlica šećera kuhajte miksajući na pari 15-20 minuta dok se malo ne zgusne, ali pazite da ne provrije. Dodjte 100 g tamne čokolade i izmiješajte pjenjačom. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Izmiksajte maslac pa umiješajte u njega čokoladnu kremu.
  4. Kada se potpuno ohlade, stavite kore jednu na drugu pa ih prepolovite tako da dobijete četiri. Prvu koru premažite slojem čokoladne kreme pa preklopite drugom i ponavljajte postupak s preostalim korama. Preostalom kremom premažite vrh i stranice torte. Prema želji je možete ukrasiti i posipanim mljevenim orasima.

40 kuna za kavu, a 4 kune za litru benzina: Što treba znati o Katru prije početka nogometnog prvenstva? Doha, Katar - 2 Doha, Katar - 1 Doha, Katar - 3 +0 Doha, Katar - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju