Stolovi su za vrijeme blagdana prepuni raznolike hrane, ali u moru slanih i slatkih delicija teško možemo odoljeti kraljevima slatke plate - raspucancima. Iako smo ih navikli uglavnom jesti čokoladne, ove ukusne i hrskave keksiće koje je toliko jednostavno pripremiti ove ćemo godine učiniti još poželjnijima. 

Zelena boja pistacija pojačat će vizualni dojam kolačića, bez potrebe za dodavanjem umjetnih bojila. Osim što se odlično kombiniraju s gotovo svim sastojcima kad su kolači u pitanju, pistacije će svojim jedinstvenim okusom i teksturom dodatno obogatiti svaki kolač mameći nas da ne stanemo samo na jednom. Ako vam proradi grižnja savjesti, sjetite se da su pistacije bogate hranjivim tvarima poput proteina, vlakana, vitamina i minerala.

Raspucanci od pistacija Raspucanci od pistacija (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Inspirirani Lidlovim božićnim asortimanom i raznim slasticama Favorina asortimana, odlučili smo napraviti raspucance od pistacija koje ćemo poslužiti zajedno s Favorina slasticama koje će ovog Božića pronaći svoje počasno mjesto na blagdanskom stolu. 

RECEPT - RASPUCANCI OD PISTACIJA 

SASTOJCI:

  • 300 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 100 g šećera u prahu 
  • prašak za pecivo
  • 80 g pistacija
  • limun
  • 100 g bijele čokolade
  • 80 g maslaca
  • 3 jaja 

PRIPREMA:

  1. U dubokoj posudi pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i prethodno očišćene i mljevene pistacije pa sve dobro promiješajte. 
  2. U drugu posudu dodajte jaja i šećer pa sve miksajte dok se šećer ne rastopi. Naribajte koricu limuna i iscijedite limunov sok, rastopite maslac i bijelu čokoladu pa pričekajte da se malo ohladi. Zajedno s limunovim sokom i ribanom koricom rastopljenu smjesu dodajte jajima i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. 
  3. Pomiješajte dvije smjese i miješajte sve dok ne dobijete tijesto, odložite ga u hladnjak na minimalno 3 sata. 
    Raspucanci od pistacija Raspucanci od pistacija (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  4. Kad se tijesto ohladilo, oblikujte od njega malene kuglice, otprilike 20 g i poredajte ih po kalupu za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Svaku kuglicu uvaljajte u šećer u prahu i raspucance pecite na 180 stupnjeva 10 minuta. Uživajte u najslađim božićnim kolačićima, dobar tek! 

Raspucanci od pistacija Raspucanci od pistacija (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Nakon ukusnog blagdanskog obroka u kojem guštamo u dobro znanim delicijama, ne postoji ništa bolje nego zasladiti se slasnim kolačima. U obližnjem Lidlu potražite bogati Favorina asortiman i svoje raspucance poslužite uz ostale slastice poput čokoladnih medenjaka, pralina, božićnih keksića ili pak slastica od marcipana. Uživajte u čaroliji blagdana uz omiljene slastice koje će gospodski zavladati stolom ovog prosinca. 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom LIDL po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju