Piletina yakisoba prefino je jelo idealno kada poželite guštati u azijskim okusima. Tanko narezano meso s rezancima i povrćem u gustom umaku punom okusa japanski je specijalitet koji ne traži dugačku pripremu, a pun je okusa. Umjesto piletine poslužit će i neko drugo meso, očišćeni repovi rakova ili tofu.
Sastojci za piletinu yakisoba:
- 1/2 manje glavice kupusa
- 1/2 glavice luka
- 2 mrkve
- 1 crvena paprika
- 150 g brokule
- 1 komadić svježeg đumbira
- 1 pileća prsa
- 2 žlice ulja
- 450 g rezanaca (najbolje rezanaca za ramen)
- 1 žličica sezamovog ulja
Umak:
- 4 žlice Worcestershirea
- 4 žličice oyster saucea
- 4 žličice kečapa
- 2 žličice sojinog umaka
- 2 žličice šećera
Priprema piletine yakisoba:
- Kupus, luk, mrkvu i papriku narežite na rezance. Brokulu i piletinu narežite na veličinu zalogaja. Đumbir naribajte. U maloj posudi pomiješajte sastojke za umak. Zagrijte vodu za rezance.
- U woku ili velikoj tavi zagrijte ulje pa dodajte đumbir i pržite oko minutu. Zatim dodajte piletinu i pržite dok više ne bude ružičasta, oko 3-5 minuta. Kad je piletina pečena, dodajte mrkvu, brokulu, papriku i luk, pržite oko 3-5 minuta. Zatim dodajte kupus i pržite još 2 minute dok malo ne uvene.
- U međuvremenu, kada voda proključa, dodajte rezance i kuhajte ovisno o vremenu naznačenom na pakiranju. Procijedite ih i prelijte sezamovim uljem.
- Dodajte pripremljeni umak u tavu s piletinom i povrćem pa promiješajte. Zatim dodajte rezance i sve zajedno miješajte nekoliko minuta.