Jede vam se tjestenina uz koju bi baš dobro pao pesto, a nemate kod kuće svježeg začinskog bilja? Nema problema! Naravno, ako imate limuna. Pesto od limuna kralj je ljeta zbog svojeg osvježavajućeg okusa na koji se lako navući. Svježina, slast koju daje mješavina maslinova ulja, oraha i sira te pikantnost ljutih začina idealna je ne samo uz tjesteninu nego i kruh ili meso.

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Sastojci za pesto od limuna:

1/2 šalice oraha
1 nešpricani limun
1/4 šalice naribanog parmezana
1 češanj češnjaka
1/2 žličice šećera
1/4 žličice soli
chilli
1/4 šalice maslinova ulja

1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Orahe stavite na papir za pečenje pa ih pecite oko osam minuta uz povremeno protresanje lima. Kad su gotovi, izvadite ih da se hlade.

2. Limun razrežite na četvrtine. Uzmite tri komada limuna i očistite ih od sjemenki pa lagano izmiksajte tako da budu fino usitnjeni, ali ne i izmiksani u pire. Četvrtinu limuna sačuvajte za nešto drugo. 

3. Orahe lagano izmiksajte s parmezanom, češnjakom, šećerom, soli i chillijem postepeno dolijevajući ulje. Pazite da se ne pretvori u pastu kako bi ostalo nešto strukture. Poslužite s tjesteninom ili prilogom po želji.