Pečene mrkve mogu biti odličan prilog različitim jelima. Prirodno su slatke i savršeno se sljubljuju sa slanim zalogajima, a pogotovo pečenim mesom.

Njihovu prirodnu slatkoću podcrtat će javorov sirup i smeđi šećer, a ako ste ljubitelji ljutog – obavezno dodajte i nešto čili praha.

Za ovaj recept ne treba vam puno sastojaka, ali ni znanja u kuhinji. Složite sve na lim za pečenje i stavite u pećnicu. I to je to!

Sastojci za pečene mrkve:

  • 1 kg srednje velikih mrkva
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 70 g smeđeg šećera
  • 70 ml javorovog sirupa
  • ½ čajne žličice čili praha
  • sol po želji

Priprema pečenih mrkvi:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Lim za pečenje prekrijte s papirom za pečenje.
  2. Oprane mrkve prepolovite i rasprostrite po limu za pečenje.
  3. Rastopite maslac i pomiješajte ga sa smeđim šećerom, javorovim sirupom, čili prahom i soli po želji.
  4. Dobivenu smjesu ravnomjerno prelijte po mrkvama pa stavite peći u pećnicu na 50 do 60 minuta dok povrće ne omekša i dobije lijepu zlatno-smeđu boju.
  5. Provjerite mrkve svakih 20-ak minuta te ih protresite na limu za pečenje.
  6. Poslužite mrkve tople kao prilog uz jelo po želji. Dobar tek!

Oduševite se! Recept Jamieja Olivera za punjeni patlidžan s pikantnim umakom Jamie Oliver Povrće Jamie Oliver Jamie Oliver Povrće +2 Jamie Oliver Povrće

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju