Pileći paprikaš specijalitet je mađarske kuhinje koji slast duguje omiljenom začinu, finoj mljevenoj paprici, no to jelo lako možete pripremiti i u vegetarijanskoj verziji – bez mesa. Ovisno o ukusima, paprikaš od krumpira može biti pikantniji ili nešto blaži, a volite li pikantno, dodate i kajenski papar. 


Sastojci za vegetarijanski paprikaš:

  • 2 žlice ulja
  • 3 velika krumpira
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice mljevene slatke paprike
  • 1/8 žličice kajenskog papra - po želji
  • 2 dl povrtne juhe
  • 1 dl šalice suhog bijelog vina
  • 400 g pelata
  • 1 žlica maslaca
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • sol i papar

Priprema vegetarijanskog paprikaša:

  1. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje i krumpir narezan na kockice. Posolite i pržite tri do pet minuta. Dodajte tanko narezan luk i pirjajte još tri minute da omekša.
  2. Dodajte sjeckani češnjak, mljevenu papriku i kajenski papar, promiješajte i odmah dodajte juhu i vino da paprika ne zagori. Umiješajte rajčice. Pustite da provrije.
  3. Dodajte maslac. Smanjite vatru na srednju jačinu i kuhajte bez poklopca 15 do 20 minuta, ili dok krumpir ne omekša. Ugasite vatru i umiješajte kiselo vrhnje. Kušajte i dodajte soli i papra po želji.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju