Mississippi Mud Cake kombinacija je sočnog čokoladnog biskvita, rastopljenih sljezovih kolačića i čokoladne glazure. Iako naziv i nije baš najprivlačniji, "blatna torta" trebala bi asocirati na teksturu obale rijeke Mississippi, ali okus te slastice Amerikanci obožavaju!

Sastojci za tortu Mississippi:

  • 250 g brašna
  • 350 g šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 75 g kakaa
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 i ½ žličice sode bikarbone
  • 3/4 žličice soli
  • 175 ml ulja
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 6 žlica mlijeka
  • 80 g kiselog vrhnja
  • 250 ml kipuće vode

Nadjev:

  • 300 g malih sljezovih kolačića (marshmallows)
  • 115 g maslaca
  • 6 žlica mlijeka
  • 3 vrhom punih žličica kakaa
  • 350 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema torte Mississippi:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Lagano namastite posudu za pečenje dimenzija 33 x 23 cm.
  2. U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte brašno, šećere, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Dodajte ulje, jaja, vaniliju, mlijeko i kiselo vrhnje i miksajte dok se ne sjedini. Smanjite brzinu i pažljivo ulijte kipuću vodu. Miksajte velikom brzinom 1 minutu da dodate zraka u smjesu.
  3. Ulijte tijesto u pripremljenu posudu. Pecite 28 do 33 minute ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Izvadite kolač iz pećnice i pospite ga sljezovim kolačićima. Vratite u pećnicu na 2-3 minute ili dok se marshmallow malo ne napuhne i otopi. Pustite da se kolač potpuno ohladi prije nego što ga prelijete glazurom.
  4. Za glazuru otopite maslac u malom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte mlijeko i kakao prah i dobro umutite. Kuhajte još oko 2-3 minute uz stalno miješanje. Maknite s vatre i umiksajte vaniliju i šećer u prahu. Toplu glazuru odmah prelijte preko kolača. Ostavite da se kolač hladi oko 30 minuta ili dok se glazura ne stegne.

Istine i laži o hrani: Znate li po čemu je hamburger dobio ime? Hamburger - 5 Hamburger - 4 Hamburger - 3 +2 Hamburger - 2

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju