Pain au chocolat jedna je od poslastica koja se nakon posjeta Francuskoj itekako pamti. Mnogima ukusniji od kroasana, kruščići s komadićima čokolade mogu se napraviti od tek nekoliko sastojaka. Odlučite li se na prečicu i umjesto domaćeg kupite lisnato tijesto, slastica može biti gotova za manje od jednog sata. Pa, navalimo!

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara

Sastojci za kruščiće od čokolade:

200 g čokolade
800 g lisnatog tijesta
1-2 žlice rastopljenog maslaca
1 jaje
1 žlica vode

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Nasjeckajte ili razlomite čokoladu na sitne komade i ostavite sa strane.

2. Stavite jedan list tijesta na radnu površinu, premažite ga rastopljenim maslacem, a zatim preko njega stavite drugi list razvaljanog lisnatog tijesta. Obrežite stranice nožem da ih izjednačite.

3. Izrežite tijesto na tanke trake, velike oko 6 x 23 cm. Na po jedan kraj svake trake dodajte čokolade i zarolajte tijesto, samo da pokrije čokoladu. Zatim na tom mjestu dodajte još čokolade i zarolajte tijesto do kraja. Čokolada će biti skrivena u sredini. Ponovite s preostalim tijestom i stavite rolice na lim za pečenje pregibom prema dolje.

4. Umutite jaje sa žlicom vode. Lagano premažite svaki kruščić pa pecite 15-20 minuta.

5. Izvadite ih iz pećnice, pustite da se hlade nekoliko minuta prije posluživanja. Prema želji pospite šećerom u prahu.