Zapečeni punjeni krumpiri su spas za brzi ručak bez previše kompliciranja. Poslužite ih uz omiljeni umak na bazi vrhnja, jogurta ili rajčice i guštanje je zagarantirano. Kao nadjev može poslužiti provjerena kombinacija sira, špeka i jaja, a ubaciti možete i gljive, papriku te poriluk.

U trendu Spud Bud Spud Bud Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest Ribarska kuća u uvali Magrovica, Dugi otok, Airbnb - 2 Pravi mali raj Dva metra od mora: Ribarska kućica na Dugom otoku za istinsku uživanciju


Sastojci za punjene krumpire iz pećnice

4-5 velika krumpira
2 češnja češnjaka
2 žličice kurkume
5 minirajčica
2 žlice sojinog umaka
250 g pilećeg filea
1 crvena paprika
150 g sira
1-2 mlada luka
1 grčki jogurt

Priprema:

1. Krumpir u ljusci operite pa ga stavite u lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko jedan sat da omekša.

2. Piletinu narežite na komadiće te ih uvaljajte u smjesu kurkume i sojinog umaka. Ostavite da odstoji pola sata pa je popržite na tavi s nasjeckanim bijelim dijelom mladog luka, prepolovljenim minirajčicama i komadićima paprike.

3. Kad se malo ohladi, krumpir prepolovite pa izdubite. Izdubljene komadiće krumpira usitnite vilicom, dodajte im smjesu od piletine, rajčice, paprike i luka pa napunite krumpire i pospite ih naribanim sirom. Zapecite ih kratko u pećnici da se sir rastopi.

4. Pomiješajte jogurt, nasjeckani češanj češnjaka i zeleni dio mladog luka pa prelijte preko krumpira i poslužite.