Tortellini su vrsta punjene talijanske tjestenine koja se tradicionalno poslužuje s različitim umacima. No ovu vrstu tjestenine možete dodati i u jela sa žlicom – poput juha i variva.

Tortelline možete napraviti sami ili ih kupiti već gotove u trgovini. Ako iskoristite kupovnu tjesteninu kao i unaprijed pripremljenu piletinu, za pripremu ove juhe bit će vam potrebno manje od 30 minuta.

Evo što trebate napraviti...

Kremasta juha od piletine Hrana i piće Tako fina: Recept za kremastu juhu od piletine savršenu za tmuran kišan dan

Sastojci:
400 ml sjeckane rajčice iz konzerve
250 g pečene piletine
250 g gotovih tortellina
150 g svježih listića špinata
1,5 l pilećeg temeljca
1 luk
2 češnja češnjaka
1 žlica limunova soka
biljno ulje za pirjanje
sol i papar po želji
naribani sir za posluživanje po želji

Slika nije dostupna Hrana i piće Trik za finu juhu od brokule koju će voljeti i najveći mrzitelji "zelenila"

Priprema:
1. Zagrijte malo ulja u većem loncu pa na njemu prepirjajte luk dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.

2. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno oko jedne minute.

3. Podlijte s temeljcem i sjeckanim rajčicama iz konzerve pa kuhajte sve zajedno oko pet minuta. Posolite i popaprite po želji.

4. Ubacite u lonac tortelline i kuhajte oko pet minuta.

5. Ubacite svježe listiće špinata i kuhajte par minuta dok ne povenu.

6. Pri kraju kuhanja dodajte komadiće pečene piletine i limunov sok.

7. Poslužite toplo s kriškom kruha i malo naribanog sira. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju