Hasselback način pripreme veže se za punjene švedske harmonika-krumpire, no prema jednakom principu možete napraviti i piletinu. Rezultat je sočno pileće bijelo meso koje poslužite s krumpirom, tjesteninom, rižom ili omiljenom salatom.

Hasselback ili harmonika pileća prsa dobit ćete tako da zarežete meso nožem na više mjesta, ali pazite da ga ne prerežete do kraja. Ideja je da dobijete više utora u koje se stavljaju sastojke poput sira, slanine, kremastog sira sa špinatom, ukiseljenih gljiva i slično.

Prilikom odabira mesa dajte prednost većim komadima s kojima ćete lakše moći baratati. Volite li kremaste nadjeve, idealna je kombinacija kremastog sira u koji dodajte granule češnjaka, kopar ili špinat, kao i omiljene začine. Tom smjesom napunite utore mesa pa dodajte i sir te slaninu. Dodatno možete posipati piletinu naribanim sirom.

Sastojci za harmonika piletinu:

2 komada pilećih prsa
15 dag mozzarelle ili cheddara
15 dag slanine
ljute papričice narezane na kriške (jalapeno)
parmezan

Priprema: 

1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzija. Na svakom komadu pilećih prsa napravite oko šest dovoljno širokih zareza nožem tako da meso ne prerežete do kraja nego do otprilike ¾ visine.

2. Slaninu narezanu na ploške pecite oko 7 minuta u tavi pa ocijedite od ulja. Ostavite da se ohladi. 

2. Narežite sir na ploške pa ga stavite u utore u mesu sa slaninom i ljutim paparičicama. Posipajte parmezanom pa stavite u pećnicu i pecite oko pola sata - 40 minuta (ovisno o veličini prsa).

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju