Prženi krumpirići, lignje ili pohano meso mnogima su nezamislivi bez tartara, umaka na bazi majonezi kojem svježinu daju kiseli krastavci, ali i kapari te limun. Za pripremu vam ne treba puno vremena, a niti sastojaka. Tartar će biti puno ukusniji ako izdvojite nešto vremena za domaću majonezu, a kako je napraviti pokazat će vam chef i član žirija MasterChefa, Mario Mihelj u našoj Školi kuhanja.

Prilikom pripreme tartara postoji nekoliko kulinarskih tajni zahvaljujući kojima će biti još ukusniji, a jedna od njih traži nešto strpljenja – nakon što pomiješate sve sastojke, ostavite umak pola sata neka odstoji kako bi se okusi povezali. Iako blaga ljutika odličan izbor, poslužit će vam i luk srebrenac. Za koju god se namirnicu odlučili, nasjeckajte je što sitnije. Za više okusa možete dodati i senfa, ili kakvog omiljenog ljutog umaka, poput Srirache.

 

Tartar - sastojci

  • 1/2 limuna
  • 1 mala ljutika
  • 2 velika kisela krastavca
  • 2 žlice kapara
  • 2 žlice sjeckanog kopra i peršina
  • 230 g majoneze
  • sol, papar

Tartar - priprema

  1. Iscijedite limun i odvojite 1 žlicu soka za recept. Nasjeckajte ljutiku (trebat će vam oko dvije žlice), kisele krastavce. Odvojite stabljike začinskog bilja i sitno narežite listiće.
  2. Pomiješajte ljutiku, kisele krastavce, začinsko bilje i kapare pa prelijte limunovim sokom. Dodajte majonezu. Posolite i popaprite pa dobro promiješajte. Ostavite da odstoji pola sata pa polsužite.

Naučite nešto o francuskoj salati prije nego što navalite: Nepoznate stvari o vladarici prosinačkog stola Francuska salata - 3 Francuska salata - 2 Francuska salata - 1 +0 Francuska salata - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju