Ljubitelji majoneze ovaj popularni umak vjerojatno bi stavili u sve. Glatka struktura i jedinstven okus obavezno popravljaju okus svakom svakom sendviču, a kreativnosti majonezoljubaca u smišljanju kombinacija u koje bi pasala ova sočna kreacija nema kraja.
Vjerojatno se mnogi nikada nisu "usudili" pripremiti majonezu kod kuće, ali vjerujte to nije bauk. Dapače uz malo truda i savjete koje otkriva chef Mario Mihelj dobit ćete novi omiljeni dodatak vašim zalogajima.
Kako napraviti majonezu?
Osnova majoneze, kao što svi znaju, su jaja. Ako imate domaća jaja onda je to idealna prilika da prvi put isprobate recept za majonezu koja će vas oboriti s nogu. Dvije stvari koje će vas dodatno ohrabriti za izradu majoneze, su dvije prečice koje savjetuje Mario Mihelj, kako biste što lakše izradili umak. Prva je ta da ne morate raditi majonezu samo od žumanjaka, već možete staviti cijela jaja, a druga je da slobodno možete potražiti pomoć štapnog miksera. Na taj način majoneza će biti gotova za tren.
Kako napraviti majonezu? - 1 (Foto: Tibor Marochini)
Recept za savršenu majonezu je jednostavan. Dodajte jedno jaje, žličicu senfa, malo soli i malo papra. Još će vam trebati decilitar ulja, a ključ je u tome da ulje dodajete postepeno i smjesu razrađujete štapnim mikserom.
Sad kada ste se uvjerili kako je majonezu lagano napraviti, slobodno se u ključite u našu Školu kuhanja u kojoj vas Mario Mihelj uči još brojnim trikovima i procesima zbog kojih ćete postati tata-mata u kuhinji. Uživajte!