Ljubitelji majoneze taj popularni umak vjerojatno bi stavili u sve. Glatka struktura i jedinstven okus obvezno popravljaju okus svakom sendviču, a kreativnosti majonezoljubaca u smišljanju kombinacija u koje bi pasala ta sočna kreacija nema kraja.
Vjerojatno se mnogi nikada nisu usudili pripremiti majonezu kod kuće, ali vjerujte da to nije bauk. Dapače, uz malo truda i savjete koje otkriva chef Mario Mihelj dobit ćete novi omiljeni dodatak svojim zalogajima.
Kako napraviti majonezu?
Osnova majoneze, kao što svi znaju, jesu jaja. Ako imate domaća jaja, onda je to idealna prilika da prvi put isprobate recept za majonezu koja će vas oboriti s nogu. Za izradu majoneze dodatno će vas ohrabriti dvije prečice koje savjetuje Mario Mihelj kako biste što lakše izradili umak. Prva je ta da ne morate raditi majonezu samo od žumanjaka, već možete staviti cijela jaja, a druga je da slobodno možete potražiti pomoć štapnog miksera. Tako će majoneza biti gotova za tren.
Kako napraviti majonezu? - 1 (Foto: Tibor Marochini)
Recept za savršenu majonezu je jednostavan. Dodajte jedno jaje, žličicu senfa, malo soli i malo papra. Još će vam trebati decilitar ulja, a ključ je u tome da ulje dodajete postupno i smjesu razrađujete štapnim mikserom.
Sad kada ste se uvjerili kako je majonezu lagano napraviti, slobodno se uključite u našu Školu kuhanja, u kojoj vas Mario Mihelj uči brojnim trikovima i procesima zbog kojih ćete postati tata-mata u kuhinji. Uživajte!
7 predobrih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja morate probati +2