Burbon cider jednostavan je koktel koji kombinira dva omiljena američka pića – burbon i cider. Ravnotežu okusa daje mu smeđi šećer, limunov sok i biljni gorki liker, a divnu aromu svježa grančica ružmarina.
Burbon je vrsta američkog viskija, žestoko piće odležano u bačvama koje se većinski proizvodi od kukuruza. Cider se, pak, naziva „vinom“ od jabuke te predstavlja odličnu bazu za pripremu koktela – izvrsno će se sljubiti s burbonom.
Burbon cider mnogi smatraju sjajnim izborom za prijelazno razdoblje iz vrućeg kolovoza u hladniji rujan jer predstavlja savršenu kombinaciju osvježavajućih i toplih nota i okusa.
Sastojci za burbon cider:
- 60 ml cidera od jabuke
- 45 ml burbona
- 15 ml limunova soka
- 1 čajna žličica biljnog likera Angostura Bitter
- 1 kocka smeđeg šećera
- 1 grančica ružmarina
Priprema burbon cidera:
- U duboku čašu ulijte gorki biljni liker, kocku šećera i grančicu ružmarina. Zdrobite sastojke drobilicom za koktele.
- Ulijete cider od jabuke, burbon i svježe iscijeđeni sok limuna i miješajte dok se šećer ne rastopi.
- Napunite čašu kockicama leda i miješajte sve zajedno oko pola minuta.
- Procijedite koktel.
- Poslužite koktel s grančicom ružmarina i limunovom koricom. Živjeli!