Burbon cider jednostavan je koktel koji kombinira dva omiljena američka pića – burbon i cider. Ravnotežu okusa daje mu smeđi šećer, limunov sok i biljni gorki liker, a divnu aromu svježa grančica ružmarina.

Burbon je vrsta američkog viskija, žestoko piće odležano u bačvama koje se većinski proizvodi od kukuruza. Cider se, pak, naziva „vinom“ od jabuke te predstavlja odličnu bazu za pripremu koktela – izvrsno će se sljubiti s burbonom.

Burbon cider mnogi smatraju sjajnim izborom za prijelazno razdoblje iz vrućeg kolovoza u hladniji rujan jer predstavlja savršenu kombinaciju osvježavajućih i toplih nota i okusa.

Sastojci za burbon cider:

  • 60 ml cidera od jabuke
  • 45 ml burbona
  • 15 ml limunova soka
  • 1 čajna žličica biljnog likera Angostura Bitter
  • 1 kocka smeđeg šećera
  • 1 grančica ružmarina

Priprema burbon cidera:

  1. U duboku čašu ulijte gorki biljni liker, kocku šećera i grančicu ružmarina. Zdrobite sastojke drobilicom za koktele.
  2. Ulijete cider od jabuke, burbon i svježe iscijeđeni sok limuna i miješajte dok se šećer ne rastopi.
  3. Napunite čašu kockicama leda i miješajte sve zajedno oko pola minuta.
  4. Procijedite koktel.
  5. Poslužite koktel s grančicom ružmarina i limunovom koricom. Živjeli!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju