Oni koji su odrastali uz mirise i okuse riže na mlijeku teško je mogu ne voljeti. Bez skupih sastojaka, kremasta poslastica gotova je za desetak minuta. Neki će umjesto cimeta dodati kakao ili sirup od višanja, drugi će naribati čokolade ili umiješati orašaste plodove i suho voće poput grožđica.

U trendu Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove Cilbir - 5 Turci ga obožavaju Ne gine vam aplauz: Isprobajte cilbir - jednostavno, ali prefino tursko jelo koje je idealno za vruće dane Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume"

Sastojci za rižu na mlijeku:

1 l mlijeka
6 žlica šećera
8 žlica riže
1 vanilin šećer
1/2 žličice cimeta

Priprema:

1. Stavite rižu u provrelu vodu (toliko vode da pokrije rižu) i kuhajte na jakoj vatri oko deset minuta da voda ispari. Višak vode pažljivo izlijte.

2. U provrelo mlijeko dodajte šećer i vanilin šećer miješajući. Zatim dodajte rižu i miješajte kuhajući oko 10 minuta. Kad se ohladi, podijelite u zdjelice. Bit će tekuće, ali nakon što se ohladi, stisnut će se.

3. Prema želji ukrasite cimetom.

Griz Zanimljivosti 7 školskih užina iz 80-ih koje (ne) bismo danas rado pojeli