Galerija Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 9 Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 13 Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 11 Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 10 Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 12 +7 Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 8

Iako nas rižoto s plodovima mora podsjeća na ljeto, uz ovaj recept ne postoji razlog da ovo bogato nutritivno jelo ne pripremamo i onda kada su temperature bliže nuli i želimo prizvati ljeto. Rižoto s kozicama i graškom chefa Lovre Smetiška, koji smo spremali u našem serijalu Master trikovi uz malu pomoć Podravke, možete napraviti bilo kad i bez previše muke.

Svježe ili smrznute kozice, uvijek dostupan konzerviran grašak, dodatak Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora te nekoliko ključnih trikova, spoj je zbog kojeg ovaj rižoto uspijeva baš svaki put.

U posebnoj mješavini Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora, bez pojačivača okusa, nalaze se bosiljak, kurkuma, lovorov list te savršen omjer morske soli, sušenog povrća i začina, koji jamče eksploziju morskih okusa i daju prepoznatljiv šušt ovom mediteranskom jelu.

Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 12 Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 12 (Foto: Nova Studio)

RECEPT – RIŽOTO OD KOZICA I GRAŠKA

Sastojci:
1 glavica luka
200g Zlato polje Arborio riža
100 ml bijelog vina
1 žličica Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
300g kozica
pola konzerve ili 210g Podravka graška 
70g maslaca
50g parmezana
30ml maslinovog ulja

Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 13 Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 13 (Foto: Nova Studio)

Priprema:
1. Podravka povrtni temeljac rastopite u vodi i prokuhajte. Luk narežite na sitne kockice, a kozice očistite i začinite s Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora te sa strane pripremite naribani parmesan.

2. Luk dinstajte na maslinovom ulju te mu dodajte rižu i nastavite dinstati dok ne postane prozirna.

Arancini chefa Lovre Smetiška - 12 Hrana i piće Slasni arancini: Chef Lovro pokazao nam je kako jednostavno napraviti okruglice od riže punjene pancetom i mozzarellom

3. Podlijte s vinom te dinstajte dok vino ne ispari. Dodajte konzervirani grašak koji ste iscijedili te nastavite podlijevati s povrtnim temeljcem.

Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 2 Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 2 (Foto: Nova Studio)

4. Kada je riža pri kraju dodajte začinjene kozice, parmezan pa maslac. Rižoto servirajte s tankim ploškicama parmezana koje možete napraviti gulilicom.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju