Iako nas rižoto s plodovima mora podsjeća na ljeto, uz ovaj recept ne postoji razlog da ovo bogato nutritivno jelo ne pripremamo i onda kada su temperature bliže nuli i želimo prizvati ljeto. Rižoto s kozicama i graškom chefa Lovre Smetiška, koji smo spremali u našem serijalu Master trikovi uz malu pomoć Podravke, možete napraviti bilo kad i bez previše muke.
Svježe ili smrznute kozice, uvijek dostupan konzerviran grašak, dodatak Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora te nekoliko ključnih trikova, spoj je zbog kojeg ovaj rižoto uspijeva baš svaki put.
U posebnoj mješavini Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora, bez pojačivača okusa, nalaze se bosiljak, kurkuma, lovorov list te savršen omjer morske soli, sušenog povrća i začina, koji jamče eksploziju morskih okusa i daju prepoznatljiv šušt ovom mediteranskom jelu.
Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 12 (Foto: Nova Studio)
RECEPT – RIŽOTO OD KOZICA I GRAŠKA
Sastojci:
1 glavica luka
200g Zlato polje Arborio riža
100 ml bijelog vina
1 žličica Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
300g kozica
pola konzerve ili 210g Podravka graška
70g maslaca
50g parmezana
30ml maslinovog ulja
Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 13
(Foto: Nova Studio)
Priprema:
1. Podravka povrtni temeljac rastopite u vodi i prokuhajte. Luk narežite na sitne kockice, a kozice očistite i začinite s Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora te sa strane pripremite naribani parmesan.
2. Luk dinstajte na maslinovom ulju te mu dodajte rižu i nastavite dinstati dok ne postane prozirna.
3. Podlijte s vinom te dinstajte dok vino ne ispari. Dodajte konzervirani grašak koji ste iscijedili te nastavite podlijevati s povrtnim temeljcem.
Recept chefa Lovre za rižoto od kozica i graška - 2
(Foto: Nova Studio)
4. Kada je riža pri kraju dodajte začinjene kozice, parmezan pa maslac. Rižoto servirajte s tankim ploškicama parmezana koje možete napraviti gulilicom.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.