Iako se sastoje od svega nekoliko sastojka, puslice nisu jednostavne za ispeći. Točnije, one se mogu sušiti i po nekoliko sati u pećnici na niskoj temperaturi, a potom hladiti prije nego što možemo u njima istinski uživati.

Uspješnost pečenih puslica ovisi o čvrstini istučenih bjelanjaka u snijeg, kvaliteti pećnice, ali i količini vlage u zraku. Naime, iskustva slastičara su pokazala da previše vlage u zraku može rezultirati gumastim puslicama što nije dobro.

Prave puslice su hrskave izvane, sočne iznutra te imaju snježno bijelu boju. Što ako vam kažemo da ih možete napraviti u svega 40 sekundi?

Palačinke Hrana i piće Genijalan trik: Recept za brze i jednostavne zebra-palačinke

Društvenim mrežama se već neko vrijeme širi trik za pripremu puslica u mikrovalnoj pećnici, u kojoj će ova slastica biti ispečena u manje od jedne minute.

Sastojci:
1 bjelanjak
250 grama šećera u prahu
prstohvat soli

Što trebate napraviti?

1. Razbijete jedno veliko jaje i pažljivo odvojite žumanjak od bjelanjka. Žumanjak pospremite za neko drugo jelo.

2. Bjelanjak pomiješajte sa šećerom u prahu i prstohvatom soli, pa miješajte sve zajedno – ručno – dok ne dobijete gustu, ali glatku smjesu.

3. Odvojite komad smjese i oblikujte ga u kuglicu.

Šnenokle Hrana i piće Pjenasti paradižot: Brzinski trik za najmirisnije šnenokle

4. Stavite kuglicu na tanjur, pa u mikrovalnu pećnicu na 40 sekundi dok se ista ne pretvori u oblačak nalik na puslicu. Ohladite barem pola minuta prije posluživanja!

5. Nastavite postupak dok ne potrošite sve sastojke. Dobar tek!

Treba znati:
Puslice iz mikrovalne pećnice su vrlo slatke pa je dobro u smjesu dodati malo soli te poslužiti s citrusnim ili sličnim voćem kako biste ublažili njihovu slatkoću.

Puslica dosta „naraste“ u mikrovalnoj pećnici, pa se slatki kolačići mogu spojiti u jedan veliki oblak tijekom pečenja. Baš zato dobro je napraviti manje porcije veličine oko 7 grama, te stavljati maksimalno dva na tanjur po rundi i pečenju.

S obzirom da snaga zagrijavanja u mikrovalnoj pećnici može varirati od modela do modela, napravite test i prilagodite vrijeme. Oblikovanu kuglicu stavite na 40 sekundi, pa ako ista izgori, smanjite vrijeme termičke obrade dok ne dobijete savršeni primjerak. Ako je puslica prevlažna nakon 40 sekundi, produžite vrijeme pečenja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju