Palačinke su vječna inspiracija, a kako bi bile još slasnije (i zabavnije) isprobajte zebrasti trik i osvanut će u potpuno novom ruhu. Sve što trebate je odvojiti dio uobičajene smjese za palačinke i dodati joj toliko kakaaa ili instant kave da poprimi tamnosmeđu boju.

Kad ste tamnu smjesu dobro izmiješali prebacite je u čistu bočicu od kečapa ili kakvog umaka s otvorom kroz koji ćete moći lako istisnuti šare. Ako je nemate, poslužit će i plastična vrećica kojoj izrežite otvor škarama, ali ne prevelik.

Zagrijte tavu i ulijte običnu smjesu pa nakon što se malo stisne krenite crtati tamnijom smjesom koncentrične krugove pa ispecite do kraja.

Palačinke Hrana i piće Meke, lake i pahuljaste: 5 trikova za savršene palačinke

Sastojci za zebra palačinke:

  • 3 jaja
  • 350 ml mlijeka
  • 300 g brašna
  • 200 ml mineralne vode
  • 15 g kakaa
  • malo soli
  • ulje za prženje

Palačinke Hrana i piće Trik Gordona Ramsaya za savršene palačinke koje uspijevaju baš svaki put

Priprema zebra palačinki:

  1. Izmiješajte jaja i sol pa dodajte mlijeka, vode brašna miješajući dok ne dobijete odgovarajuću gustoću. Petinu smjese odvojite i pomiješajte s kakaom pa prebacite u bočicu kroz koju možete istisnuti takni mlaz ili ulijte u plastičnu vrećicu kojoj odrežite vrh.
  2. Ulijte bijelu smjesu u zagrijanu tavu i kad se malo stisne tamnom smjesom počnite crtati koncentrične krugove. Kad je pečena okrenite je na drugu stranu i pecite oko pola minute.
  3. Ponovite postupak dok ne potrošite smjese i poslužite palačinke s pekmezom, čokoladnim namazom ili omiljenim dodacima.

Bogat, ali nježan: "Kolač tisuću slojeva", koji se radi za Božić i Novu godinu Lapis cake - 3 Lapis cake - 4 Lapis cake - 1 +0 Lapis cake - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju