U svijetu se ovakvi proizvodi nazivaju i fruit leather, odnosno 'voćna koža', a ideja je nastala kao jedan od načina čuvanja voća. Jelena se odlučila na proizvodnju baš te grickalice nakon što je isprobala pestil iz Turske. Ona svoje Moonse opisuje kao sušeno voće na malo drugačiji način koje ima svoju energentsku vrijednost i koje ne zahtijeva posebne uvjete čuvanja.

Fruit Moons su ručno rađeni od cjelovitog voća i orašastih plodova, a nastaju dehidracijom voćnog pirea jabuke iz hrvatskih voćnjaka. Posebnim ih čini dodatak prženih lješnjaka i drugih prirodnih aroma cimeta ili mente, ali i sam oblik pogodan za idealan zalogaj.

Upravo su i zbog svojeg oblika dobili naziv Moons, odnosno mjeseci. Ideju je Jeleni usadila prijateljica koja živi na drugom dijelu svijeta i koja ih je tako prozvala. Nakon toga Jelena nije mogla zamisliti ni jedan drugi naziv za svoje grickalice.

Fruit Moons Fruit Moons (Foto: Nova Studio)

Moonsi su 100 posto prirodni i ne sadrže gluten, dodane šećere, konzervanse, aditive i umjetna bojila. Dokazi njihove kvalitete svakako su i certifikati VEGAN i Živjeti zdravo, pa ih mogu konzumirati i dijabetičari, ljudi oboljeli od celijakije, kao i svi oni koji nemaju alergiju na lješnjake. Kako ne zahtijevaju posebne uvjete čuvanja, osim da ih se hermetički zatvori, idealni su tijekom bavljenja sportom, planinarenja, na putovanjima, poslu ili u trenucima krize za slatkim zalogajem bez grižnje savjesti.

Jelena preporučuje da Fruit Moonse prvo kratko rastopite u ustima, a tek ih onda prožvačete. I napominje da ne žurite jer je dugo žvakanje hrane dobro za ljudsko zdravlje.

Jelenine Friut Moonse primamljiva okusa i neobične teksture možete pronaći u INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima i upoznati se s tri ponuđena okusa grickalica koje je dobro uvijek imati uz sebe. 

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Oni koji se pokažu doraslima ovome izazovu potpisat će ugovor sa SPAR Hrvatska, ali samo jedan proizvod, onaj najuspješniji u kontekstu proizvoda, ali i razvoja poduzetnika te s najboljim prodajnim rezultatima, postat će Hrvatski hit-proizvod 2021. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i odabranih SPAR trgovina diljem Hrvatske.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju