• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kulinarski okršaj blogera

Prve kandidatkinje našeg novog serijala: Marie i Jelena svoje će snage odmjeriti u pripremi veganskih jela

One su svestrane i simpatične, znaju kako dobro kuhati i uz hranu uživati, biljne namirnice imaju u malom prstu, vole začinjeno i hrabre okuse. Marie Wasler i Jelena Markota dvije su od šestero food-blogera koji će se boriti za titulu najboljeg u našem serijalu pod nazivom Kulinarski okršaj blogera.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 30.09.2022 11:41 komentari
viber Created with Sketch.
Jelena Markota i Marie Wasler
Jelena Markota i Marie Wasler (Foto:Nova Studio)

Galerija Jelena Markota i Marie Wasler 1 Kulinarski okršaj blogera 1 Kulinarski okršaj blogera 1 Kulinarski okršaj blogera 1

U trendu Pipi e patati pipi e patati Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom Tješi i grije Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom Ivica i Marica - 3 Bolji život Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend

Iako smo je na sudjelovanje u Kulinarskom okršaju blogera pozvali zbog njezinih recepata i fotografija jela od kojih rastu zazubice, Marie Wasler usto je i trenerica joge, kreatorica sadržaja za društvene mreže, prevoditeljica, a našu je scenu obogatila i svojim podcastom. Ova Austrijanka sa zagrebačkom adresom food-blog je pokrenula prije četiri godine, u isto vrijeme kada je prelazila na veganstvo.

''Prvo je to bilo više iz nekakvog izazova, isprobati što je to uopće, onda sam se zaljubila u tu kuhinju i više nema nazad. Prelazak s mesa na veganstvo uopće mi nije bio težak. Ljudi si to zamišljaju puno kompliciranije nego što to je. Puno ljudi misli da je veganska prehrana dosadna, da se samo jede salata, ali zapravo je jako šarena, ima puno fast fooda, comfort fooda i zaista se sve može napraviti. Čak svoja najdraža jela koja su prije bila s mesom i danas kuham, samo bez mesa, i nije uopće komplicirano.''



Protiv Marie u prvi dvoboj ući će povjesničarka umjetnosti i food-blogerica Jelena Markota. I ona je svoju adresu u Kaštel Sućurcu zamijenila zagrebačkom, a svoju profesiju kulinarstvom, pa danas, kako kaže, kuha kod kuće i na poslu.

''Moja kulinarska priča počela je već zapravo odmalena. Bila sam jako fascinirana kuharicama, listala sam ih kao slikovnice i nekako je ta ljubav prirodno rasla što sam postajala starija, tako da sam u osnovnoj školi imala neke početke. Nisam se školovala za kuharicu, ali nekako je ta ljubav prema hrani ostala prisutna u svemu što sam radila. Kad sam završila faks, razmišljala sam kako se ponovno vratiti u kuhanje, kako da to bude moja profesija i malo pomalo došla sam do toga da se u potpunosti bavim profesionalno hranom'', prisjeća se Jelena.



Na sudjelovanje u dvoboju obje su se rado odazvale iako ne dijele isti natjecateljski duh. ''Zapravo se jako volim natjecati i uvijek kažem da nije bitno tko će pobijediti, nego da je bitno sudjelovati, ali zapravo me to jako motivira i ful mi je zabavno, tako da jedva čekam. Možda će biti malo vrištanja, sada sam krenula na kick-boks, pa ako ništa drugo ne upali, ja ću malo boksati'', rekla nam je kroz smijeh Marie. S druge strane, Jelena nam priznaje da nije sigurna ima li uopće natjecateljski duh. ''Nisam se dosad natjecala u sličnim natjecanjima, tako da mi je to neka nova stvar.''

No, možda baš Marien duh potakne Jelenu da nam pokaže svoju borbenost ili pak prisustvo chefa Darka Vlašića, koji će ocjenjivati jela blogera u našem serijalu. S desetogodišnjim iskustvom rada u poznatim restoranima Darko Vlašić će u konačnici odlučiti koji se bloger najbolje snašao u ovom izazovu.

''Jako mi je drago da ću kuhati s Marie, odnosno da ću se natjecati s Marie. Jako je poštujem, volim njezinu kuhinju, njezin profil i sve što radi, tako da ne mogu zamisliti bolju protivnicu'', rekla nam je Jelena kad je saznala s kim će u prvi dvoboj. Oduševljenje, ali i strah u tom je trenutku osjetila Marie: ''Malo me strah zato što je Jelena jako dobra kuharica i imam veliki respekt. Nadam da uopće imam šanse protiv Jelene, vidjet ćemo.''

Najviše volim kuhati…

Marie: Najviše volim tjestenine i rižota, to je jednostavno moj comfort food, brzo je gotovo i može se svašta napraviti. Jedan od najdražih recepata mi je tjestenina iz jednog lonca. Vrlo je jednostavno, obožavam si to napraviti preko tjedna. Stavim puno povrća, to uvijek ovisi o tome što imam doma, što je sezonski i onda jednostavno ubacim sve i svašta što mogu naći, tipa leću, tofu, neki veganski sir. To svaki put varira.

Jelena: Najviše volim kuhati namirnice koje imaju jake, hrabre okuse. Volim umami i spicy kickove ili bilo kakve zanimljive kombinacije, tako da onda u namirnicama tražim dobre izvore toga, primjerice neka jela s gljivama ili tikvama, to bude jako zanimljivo.

Ne volim jesti…

Marie: Ne volim raditi slastice jer ne volim previše razmišljati i računati, volim sve od oka, a to ne mogu sa slasticama.

Jelena: Od namirnica biljnog podrijetla dam priliku svemu, uvijek tražim nešto novo što ću probati. Još nisam našla nešto što mi je bilo ''joj, ovo neću nikad više''. Više je stvar u tome da sve treba znati pripremiti, pravilno termički obraditi, pravilno začiniti i onda je gotovo sve fino.

Nikad mi neće dosaditi…

Marie: Mislim da mi nikad neće dosaditi tofu, obožavam tofu.

Jelena: Gljive, na toliko se različitih načina mogu pripremiti, toliko je različitih vrsta, bilo kultiviranih, bilo šumski ubranih. Mislim da su super za bilo kakvo eksperimentiranje u kuhinji.

Ne mogu zamisliti tjedan bez…

Marie: Zobenog mlijeka, soli, čilija i tofua.

Jelena: Soja sosa, to je nekako tako dobra prečica da se podigne bilo koje jelo.

Zablude o veganskoj prehrani:

Marie: Veganska prehrana ne mora biti skuplja nego obična, miješana prehrana. Ako baziramo prehranu na nekakvim jednostavnim namirnicama, onda stvarno nije skuplja.

Jelena: Prva neka zabluda koju čujem o veganstvu je pitanje proteina. To je zapravo pokazatelj koliko ljudi ne poznaju biljne namirnice i koliko one mogu biti bogate proteinima i koliko to mogu biti kvalitetni proteini. Primjerice, njoki od tofua zapravo su jako jednostavni i bogati proteinima. Jedna od meni dražih je da vegani jedu bezukusnu hranu. To nije stvar veganstva, to je stvar znaš li ili ne kuhati.

Jelenine i Mariene kulinarske vještine pogledajte u videu i otkrijte kako su uz nekoliko jednostavnih namirnica iz Konzuma napravile veganska jela koja pršte od okusa i u kojima bi uživali i zagriženi mesojedi.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

  • #kulinarski okršaj blogera
  • #marie wasler
  • #jelena markota
  • #konzum
  • #okrsajblogera
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Najbolja sarm(av)a se jede kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
Prva sarma festivala
Najbolja sarm(av)a se jede kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
Sanja Cukon: Stratagliatta od najboljih komada mesa koju probajte napraviti baš uz ove tehnike
Pokrovitelj Pivac
Sanja Cukon: Stratagliatta od najboljih komada mesa koju probajte napraviti baš uz ove tehnike
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za male novce
Zapišite ove datume: Najbolji hrvatski restorani nude vrhunske menije po promo cijeni
Pokrovitelj Mastercard
Zapišite ove datume: Najbolji hrvatski restorani nude vrhunske menije po promo cijeni
Počinje Oktobeer Fest: Znamo što vas sve čeka... znamo čak i cijenu piva
Na Zagrebačkom velesajmu
Počinje Oktobeer Fest: Znamo što vas sve čeka... znamo i cijenu piva
Hrskava izvana, kremasta iznutra: Isprobajte potpuno drukčiju, tanku focacciu sa sirom
Focaccia di Recco
Hrskava izvana, sočna iznutra: Isprobajte potpuno drukčiju, tanku focacciu sa sirom
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Bajkovita Baranja: Autentičan doživljaj nekog zabroravljenog - i toliko boljeg - života
Bolji život
Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Kuće bez arhitekta
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
Kolač s puno okusa i šarma: Recept za sočnu šarlotku od jabuka
Jednostavno
Kolač s puno okusa i šarma: Recept za sočnu šarlotku od jabuka
Focaccia od kiselog tijesta recept
Savršenstvo bez mane
Nije brzo, ni jednostavno, ali… Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Potraga za hrvatskim planinarima u Sloveniji koje je zatrpala lavina
zatrpala ih lavina
Velika tragedija - pronađena tijela hrvatskih planinara: "Troje mladih ljudi u jednom danu. Potreseni smo"
Prevrnuo se čamac na Dunavu: Ima mrtvih
IMA MRTVIH
Potraga za nestalima u Dunavu: Angažirana plovila, sonari, psi, HGSS, a podignuti i dronovi
Prometna nesreća Petrijevci kod Osijeka: jedna poginula, očevid na državnoj cesti D34
OČEVID U TIJEKU
Užas kod Osijeka: Kroz granje uočili slupano vozilo, u njemu pronađeno tijelo
show
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Roko Kolarić u drugoj emisiji showa Supertalent
Mali frajer velikog glasa
Kao da je proživio tri života: Poslušajte moćnu izvedbu Barine pjesme o kojoj će se dugo pričati!
Oženio se Ivan Zak
pogledajte fotke!
Oženio se Ivan Zak! Evo tko je samozatajna žena koja je osvojila njegovo srce
zdravlje
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Pokrovitelj Donat
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
Sve je više slučajeva
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
5 dodataka prehrani koje ne biste trebali uzimati, prema mišljenju nutricionista
Oprez!
5 dodataka prehrani koje ne biste trebali uzimati, prema mišljenju nutricionista
zabava
Doktor otkrio kako nikad ne bi uzeo česti dodatak prehrani! Podijelio važan razlog
Zdravlje na prvom mjestu
Doktor otkrio kako nikad ne bi uzeo česti dodatak prehrani! Podijelio važan razlog
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Nepozvani gosti
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Mačka dobila novog cimera, njezina reakcija je hit
Što je to?
Mačka dobila novog cimera, njezina reakcija je hit
tech
Zemlja postaje sve tamnija: Što to točno znači?
Nije puno, ali statistički značajno
Zemlja postaje sve tamnija: Što to točno znači?
VIDEO Nepoznati objekt snimljen u pustinji Mojave: Novi tajni projekt Lockheeda?
Pojavile se brojne teorije
VIDEO Nepoznati objekt snimljen u pustinji Mojave: Novi tajni projekt Lockheeda?
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
sport
Juventini stali u red za Modrićev dres poslije utakmice, ali jedan je imao najbolji plan i na kraju ga dobio
borba za "svetu majicu"
Juventini stali u red za Modrićev dres poslije utakmice, ali jedan je imao najbolji plan i na kraju ga dobio
Navijači Barcelone nakon debakla sasuli paljbu na Roberta Lewandowskog
Tragičar
Navijači Barcelone nakon debakla sasuli paljbu na legendu: "Šaljite ga u Saudijsku Arabiju"
Modrićeva čarolija donijela penal Milanu, a onda je uslijedio ogroman promašaj američkog Hrvata
Kakva prilika!
VIDEO Modrićeva čarolija donijela penal Milanu, a onda je uslijedio promašaj američkog Hrvata
tv
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Did Tunja
2U1
Kakav nastup pun emocija! Dražen pod hitno treba otići na Broadway ili u Hollywood!
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Papi Bucket
KOKOŠI
Ovaj cover Majine pjesme morate čuti! Ostali smo bez riječi!
U dobru i zlu: Nada se da je ovo sve noćna mora iz koje će se probuditi
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Nada se da je ovo sve noćna mora iz koje će se probuditi
putovanja
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Zuppa inglese
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Posao za hrvatske tekstilce
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Zaključili prodaju dionica od 6,6 milijardi dolara i postali najvrjednija privatna kompanija na svijetu
Prestigli SpaceX
Zaključili prodaju dionica od 6,6 milijardi dolara i postali najvrjednija privatna kompanija na svijetu
lifestyle
Ulična moda mrežaste čarape i visoke čizme, Zagreb
Teško je skrenuti pogled
Čarape plavokose ljepotice sa zagrebačke špice bacaju i minicu u drugi plan
Modno usklađeni par sa zagrebačke špice
Odlične kombinacije
Par sa špice tako je dobro usklađen, da ih ne možemo prestati gledati, top su
Ana Gruica Uglešić na premijeri Lutikine kuće u Zarinom kariranom odijelu 2025.
Model za 60 eura
Hlače Ane Gruice Uglešić su veliki jesenski hit, a sjajan su izbor za posao i odlazak u kazalište
sve
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Roko Kolarić u drugoj emisiji showa Supertalent
Mali frajer velikog glasa
Kao da je proživio tri života: Poslušajte moćnu izvedbu Barine pjesme o kojoj će se dugo pričati!
Ulična moda mrežaste čarape i visoke čizme, Zagreb
Teško je skrenuti pogled
Čarape plavokose ljepotice sa zagrebačke špice bacaju i minicu u drugi plan
Čokoladni banana kruh s pastom od oraha praline
Konzum donosi

Topi se u ustima: Recept Jelene Markote za čokoladni banana kruh s pastom od oraha, koji joj je donio pobjedu u Kulinarskom okršaju blogera

Šest food blogera, petnaest recepata, mnoštvo trikova i nebrojeno mnogo zabave obilježilo je naš serijal Kulinarski okršaj blogera, u kojem je pobjedu odnijela Jelena Markota. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close