Hrvatska je dobila prvu nevidljivu pekaru po imenu Invisible bakery Kroštula. Svjetski trend ghost kitchena trenutačno je u pravoj ekspanziji i sve više zauzima prostor u gastronomskom svijetu. Pekarska avangarda prvih virtualnih pekara nalazi se upravo u Zagrebu.

Iza projekta stoji dvojac Karlo Vulin i Domagoj Kordić iz “konvencionalne” Kroštule, koji donosi svoj inovativni koncept ghost pekare ili pekare koje nema na hrvatsko tržište.

Cijeli ghost ili nevidljivi koncept temelji se na suradnji s profesionalnim kuhinjama ili restoranima koji već posjeduju potrebnu opremu i osoblje za pripremu njihovih proizvoda, što dečkima ostavlja dovoljno prostora da se posvete razvoju asortimana za taj model poslovanja.

Umjesto u klasičnu pekaru po svoj kruh i pecivo dolazite preko dostavnih servisa Wolt i Glovo.

U prvi plan stavljen je vrhunski proizvod izrađen u potpunosti poštujući majstorsku tradiciju prirodnog sourdough pekarstva. U proizvodnji se sve temelji na prirodnoj i polaganoj fermentaciji divljim kvascem bez ikakve upotrebe aditiva. Kroasani su, dakako, s maslacem, a sve kreme rade se od nule, samo s prirodnim sastojcima.

Mladi pekarski inovatori ključnim ističu svoj koncept “uvijek toplo”, kojim nastoje da, bez obzira na to naručili TBC croissant, focacciu ili pinsa sandwich, na vrata uvijek dobijete topao proizvod.

Jednostavnost pokretanja jedne Invisible pekarnice s minimalnim početnim troškovima u kombinaciji s vrhunskim proizvodom koji dolazi do kupaca privukla je interes partnera iz Beča, Beograda i New Yorka.

Što se sve nalazi u ponudi, pratite na službenom profilu nevidljive pekare Kroštula na Instagramu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju