U razdoblju kad se posebno veselimo druženju s najmilijima, jedna od aktivnosti koje uvrštavamo u svoje rasporede jest i planiranje blagdanskih jelovnika. Kako bi u domove diljem svijeta donio inspiraciju i umanjio slatke brige koje strpljivo čekaju u kuhinji, Mastercard svim korisnicima svojih kartica poklanja kuharicu Iz svijeta u vaš dom - ekskluzivnu zbirku s više od 40 recepata nagrađivanih kulinarskih entuzijasta, među kojima se nalaze i čak četiri hrvatska chefa. Kuharica je dostupna na Mastercardovoj iskustvenoj platformi priceless.com i na hrvatskom jeziku, a moguće ju je besplatno preuzeti sve do kraja sljedeće godine.

Inspirirana kulinarskim iskustvima objavljenim posljednjih godina na platformi priceless.com, Iz svijeta u vaš dom potiče na zajedništvo uz koje je i najzahtjevnija jela moguće pripremiti upravo onako kako su ih zamislili njihovi kreatori te na istraživanje različitih kultura koje neupitno može oplemeniti živote.

Kuhanje i prepuštanje svih osjetila jedinstvenim mirisima i okusima aktivnosti su koje imaju sposobnost nakratko nas teleportirati u zemlje koje možda nikad do sad nismo doista i posjetili. Prema rezultatima Mastercardovog istraživanja s kraja 2020. godine, gotovo 80% ispitanika želi stjecati iskustva uz koja će naučiti nešto novo, 66% bi širilo svoje vidike otvarajući se prema učenju o različitim kulturama, a njih preko 80% više uživa u iskustvima kad ih dijele s obitelji i prijateljima.

Vodeći se upravo preferencijama ispitanika kad je riječ o kreiranju sadržaja za iskustvenu platformu priceless.com, Mastercard je u suradnji sa 16 zemalja svijeta kreirao digitalnu kuharicu s receptima renomiranih zaljubljenika u kulinarstvo. Osobe koje stoje iza detaljno objašnjenih koraka potrebnih za pripremu jela, deserata i pića većinom su nagrađivani chefovi koji svoja znanja usavršavaju u restoranima koji se ponose Michelinovim zvjezdicama i preporukama, vilicama Gambero Rosso časopisa te brojnim drugim međunarodnim priznanjima koja dokazuju kvalitetu i posebnost njihovih jelovnika.

“Bogata baština mediteranske kuhinje i dalmatinski način života nepresušni su izvori inspiracije za svako moje jelo, ali tek u kombinaciji s dozom modernog pristupa i kreativnosti taj tanjur doseže svoj puni potencijal. Ponosan sam što je moj recept pronašao svoje mjesto u ovoj kuharici i što na ovaj način imam priliku podijeliti svoje znanje i prezentirati našu kulinarsku tradiciju diljem svijeta”, Marijo Čepek, chef u restoranu zadarskoga Bastiona, hotela u sklopu brenda Stories, Croatian Unique Hotels.

PR PR (Foto: PR)

Marijo je jedan od čak četiri chefa čiji su recepti dio ove kulinarske zbirke. Uz njegov recept za tradicionalnu pašku janjetinu, tajne pripreme svojih jela za ovu su priliku otkrili i chefovi Teo Fernetich, Toni Miloš te Goran Hrastovčak.

Sve što je potrebno učiniti kako bi jedan primjerak stigao i na vašu adresu e-pošte jest posjetiti priceless.com, registrirati se svojom Mastercard karticom (ako već niste registrirani korisnik platforme) i besplatno preuzeti kuharicu uz koju ćete se inspirirati za nadolazeća blagdanska druženja, ali i uspješno pronalaziti ideje za okupljanja s najbližima tijekom čitave godine koja je pred nama.

Posjetite priceless.com i započnite nešto neprocjenjivo™.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju