Galerija Preporuka Foodoris: Fritata bez jaja s povrćem - 1 Preporuka Foodoris: Fritata bez jaja s povrćem - 2 Preporuka Foodoris: Fritata bez jaja s povrćem - 7 Preporuka Foodoris: Fritata bez jaja s povrćem - 8 Preporuka Foodoris: Fritata bez jaja s povrćem - 4 +2 Preporuka Foodoris: Fritata bez jaja s povrćem - 3

Okupili smo naših pet poznatih blogerica koje će nam svaki tjedan donositi omiljene recepte na malo drukčiji način, a u tome će im pomagati, od kuhanja do serviranja, talijansko posuđe i tanjuri Tognana

Prva koja nam je otkrila genijalnu ideju za malo drukčiju fritatu, frittatu, fritaju, kako god zvali ili pisali to talijansko jelo kojemu su baza istučena jaja, jest Doris Valković, poznata kao Foodoris

Doris je poznata i po svojim plant based receptima koje nesebično dijeli na društvenim mrežama pa je ovu fritatu napravila s brašnom od slanutka umjesto jaja, a za pripremu jela koristila je Tognaninu duplu tavu Sphera. Uz pomoć ove tave lakše ćete okrenuti frittatu na pola pečenja, bila ona od jaja ili slanutkova brašna, kako bi se s obje strane ispekla.

Recept koji je Doris podijelila u svojim storyjima donosimo u cijelosti. 

RECEPT - FRITATA OD SLANUTKOVA BRAŠNA S POVRĆEM
*1 šalica = 250 ml*

Sastojci za fritatu:

  • 1 šalica slanutkova brašna
  • 1 šalica vode
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1/2 žličice praška za pecivo (opcionalno)
  • 1/3 žličice crne soli (opcionalno, no poželjno za okus)
  • sol, papar (prema ukusu)
  • povrće po želji: koristila sam pola sitno sjeckane crvene paprike, pola tikvice, 2 mlada luka, 5 cherry rajčica, dvije šake baby špinata

Preporuka Foodoris: Fritata bez jaja s povrćem - 1 Preporuka Foodoris: Fritata bez jaja s povrćem - 1 (Foto: Foodoris)

Priprema:

  1. U tavi na žlici maslinova ulja popržiti povrće (osim špinata) uz dodatak malo soli.
  2. Kada je omekšalo, dodati špinat i kratko još popržiti dok ne omekša.
  3. Pomiješati brašno, prašak za pecivo, crnu sol (ako koristite), sol, papar i vodu da dobijete smjesu bez grudica.
  4. Možete direktno u tavu dodati smjesu preko povrća, brzo pomiješati i rasporediti ravnomjerno ili možete dodati smjesi povrće, pomiješati te izliti smjesu natrag u tavu te poravnati.
  5. Poklopiti te pustiti da se na srednje jakoj vatri peče otprilike 4 minute. Zatim okrenuti te nastaviti peći još 4 minute. Zadnju minutu otklopiti.
  6. Prije serviranja pustiti da se fritata malo ohladi u tavi, tako će se dodatno i stisnuti. 

Preporuka Foodoris: Fritata bez jaja s povrćem - 3 Preporuka Foodoris: Fritata bez jaja s povrćem - 3 (Foto: Foodoris)

Poslužite je s malo vrhnja i na Tognaninu tanjuru ili pladnjiću kao Doris i uživajte u ovom nutritivno bogatom obroku i odličnoj alternativi klasičnoj fritati.  

Idući tjedan očekuje nas nova preporuka blogerice za jelo koje ćete poželjeti odmah isprobati. 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Tognana po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju