Iako je podrijetlom iz srednje Afrike, lubenica se danas uzgaja diljem svijeta, a osim božanstvenog okusa, osvaja i simpatičnim izgledom koji povezujemo s ljetom. Slasna lubenica ljeti će donijeti veliko osvježenje, a volimo ju jer i hidratizira cijeli organizam, što i ne čudi jer je sačinjena od čak 92 posto vode!

Osim lubenice, ljeto volimo i zbog poveznice na neopterećeno ispijanje ukusnih koktela, druženje s prijateljima i odlično ljetno raspoloženje. Ako ste i vi obožavatelj osvježavajućih voćnih napitaka, isprobajte recept za osvježavajući i lagani Mellow na kojem će vam svi okusni pupoljci biti zahvalni.

Glavna zvijezda ovog koktela intenzivni je voćni cider s prirodnom aromom lubenice i voćnim notama jabuke – Somersby Lubenica, a dodavanjem još dvaju jednostavnih sastojaka osvojit ćete nepce, ali i prijatelje, koji će vas stalno tražiti još jednu rundu.

Recept, sastojke i korake pripreme donosimo u nastavku.

Recept za Mellow

Džin 30 ml
Triple sec 20 ml
Somersby Lubenica 100-150 ml

U čašu prvo stavite kockice leda te pratite recept: džin, triple sec, na kraju Somersby Lubenicu i lagano promiješajte.

Za osobni potpis koji će obilježiti uživanje u ljetu, po želji ukrasite čašu; npr. kriška lubenice (trokut) na stijenci čaše ili koji komadić lubenice u čaši.

Željni ste inspiracije za još jednostavnih, a prefinih koktela? Recepte pronađite na www.somersbykokteli.com.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju