• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #pozivnaveceru

Poziv na večeru: Davorova američka večera za frendove koji ne broje zalogaje

Želite li prirediti pravu američku večeru sa sočnim krumpirima s roštilja, rebarcima koja se tope u ustima i odležanom junetinom orašastog okusa, Davor Šušković prava je osoba koja će vam otkriti i kako. Njegov se poziv na večeru ne odbija, kažu njegovi prijatelji, a to smo postali i mi barem na jednu večer.

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 12.11.2019 14:23 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna Tulsi - 5 Lijek iz vrta Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi Čokoladne kocke Savršenstvo bez mane Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom

Kao što smo već rekli, boljeg domaćina od Davora teško ćete naći, posebno ako ste ljubitelj roštilja na američki način. Mi smo sretnici koji su njegove delicije imali prilike isprobati, a za ostale donosimo savjete uz koje svojim prijateljima možete prirediti gozbu za pamćenje. Tko zna, možda ih toliko oduševite da oni već sljedeći tjedan pripreme večeru za vas.

Svojim prijateljima Davor je pripremio Kansas City stil rebarca, odležane juneće odreske i krumpire na dva načina. S obzirom na to da se večera iščekivala satima, gosti su se između ostalog zabavljali starom dobrom američkom igrom za zabave - beer pongom. Tematske večere poput ove samo su dodatan način da animirate svoje goste i zaslužite titulu najboljeg domaćina u ekipi.

Krumpir na roštilju

Gostima je Davor za prvo jelo poslužio ribeye steakove odležane 45 dana uz krumpir s aromatiziranim maslacem. Krumpire je dobro posušio i začinio maslinovim uljem obogaćenim Vegetom Natur za krumpire te ih pekao sat vremena na roštilju, na posudici od aluminijske folije pokrivenom također s aluminijskom folijom.

Dok su se krumpiri pekli, napravio je aromatizirani maslac s Vegeta Natur začinom za krumpire koji je potom zamotao u prozirnu foliju i ostavio u hladnjaku da se stvrdne. Na gotove, vruće krumpire narezao je aromatizirani maslac te na vrh dodao mileram i peršin.

Ovi krumpiri iznenadili su sve prisutne, a njihov odličan okus otvorio je nove vidike koji svaki krumpir pretvaraju u fantastičnu i uzbudljivu ukusnu avanturu. Krumpire začinjene aromatiziranim maslacem s Vegetom Natur za krumpire osvježio je mileram, koji je upotpunio taj nimalo dosadan prilog pripremljen po receptu majke prirode.

Uz rebarca odlučio je poslužiti punjene Hasselback krumpire. Za početak ih je zarezao po cijeloj dužini i premazao mješavinom maslinova ulja te začinio Vegetom Natur za krumpire uz koji i početnici mogu pripremiti pravo remek-djelo. Svaki zarez napunio je s komadom špeka, cheddar sira i jalapeno papričicom. Punjene krumpire pekao je poklopljene na roštilju četrdesetak minuta.

Meso koje se isplati čekati pet sati

Rebarca u Kansas City stilu Davor je počeo pripremati prva s obzirom na to da se u smokeru peku pet sati. ''U našim mesnicama taj dio možemo pronaći zajedno s masnoćom i kožom kao carsko meso, a kad očistimo taj višak masnoće na debljinu od centimetar i pol do dva, onda dobijemo St. Luise rez'', objasnio je Davor i napomenuo kako je kod rebaraca važno skinuti zaštitnu opnu na samim rebrima jer ona blokira dim i teško ju je žvakati, što uništava užitak jedenja.

Rebarca je s obje strane premazao kečapom, a nakon toga stavio mješavinu začina za roštilj i napomenuo da na tome ne treba štedjeti. Nakon što je rebarca okupao u začinu, stavio ih je u smoker te u njega dodao drvo jabuke sa skinutom korom kako bi dobio dovoljnu količinu dima. U smokeru ih je pekao pet sati na 120 °C s prvim satom pojačanog dima.

Kada su rebarca bila gotova, Davor ih je dobro premazao finim BBQ umakom i narezao na komade. Ovo ''jelo s potpisom'', kako ga je Davor nazvao, razgrabilo se u trenu.

Prije rebarca, da ne ostavi svoje goste dugo gladnima, Davor im nije propustio ponuditi ni odležano meso iz vlastite zreonice. Ribeye Steakove odležane 45 dana i s kostima 21 dan polio je maslinovim uljem i malo zasolio te pekao na roštilju na unutarnjoj temperaturi od 58 do 60°C oko 4 minute, dvije minute sa svake strane. U tom trenutku, temperatura roštilja bila je iznad 250°C.

Bila je to večera dostojna jednog poštenog Amerikanca. Svi za stolom morali su malo otpustiti remen i, što je najvažnije za Davora, kući nitko nije otišao gladan.

 

  • #pozivnaveceru
  • #poziv na večeru
  • #davor šušković
  • #bbq
  • #krumpir
  • #vegeta natur
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Tajni recepti koji se ne pronalaze u kuharicama i čvarci zubog kojih se dolazi na Bilogoru
Pravac Grubišno Polje
Tajni recepti koji se ne pronalaze u kuharicama i čvarci zubog kojih se dolazi na Bilogoru
Majmunski kruh recept
Ljepljiv i sočan
Majmunski kruh: Ne znamo je li zabavnije raditi ga ili jesti, ali savršen je izbor uz kavu
10 zanimljivosti o europskoj državi bez vojske od čijih stanovnika dulje žive jedino Japanci
Stari patuljak
10 zanimljivosti o europskoj državi bez vojske od čijih stanovnika dulje žive jedino Japanci
Znate li koji su? Europski glavni gradovi koji nemaju svoj aerodrom
Kako putovati
Znate li koji su? Europski glavni gradovi koji nemaju svoj aerodrom
Složenac sa slatkim krumpirom recept
Slasno i slatko
Jelo od slatkog krumpira bez kojeg Amerikanci ne mogu provesti četvrti četvrtak u 11. mjesecu
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Užas u Zagrebu! U centru grada napadnuta novinarska ekipa N1 televizije
oglasio se GONG, HND, vlada...
Užas u Zagrebu! U centru grada napadnuta novinarska ekipa N1 televizije
U stanu u Viškovu kraj Rijeke pronađen mrtav muškarac, žena u bolnici
POLICIJA ISTRAŽUJE
Cure detalji drame kod Rijeke: U stanu pronađen mrtav muškarac, žena prevezena u bolnicu
Masovna makljaža maskiranih muškaraca na zagrebačkom trgu: "Svi smo šokirani, policije nije bilo nigdje"
ima uhićenih
Masovna makljaža maskiranih muškaraca na zagrebačkom trgu! Napadnuti učenici iz Dalmacije koji su došli na Interliber
show
Ljupka Gojić Mikić otvara pizzeriju u Zagrebu
''Sretno!''
Ljupka Gojić Mikić i naš proslavljeni nogometaš objavili veliku vijest: ''Još malo...''
Marino Vrgoč predstavio pjesmu "Snovi"
"Snovi"
Poslušajte pjesmu devetogodišnjeg Marina s kojom se Hrvatska vraća na važno natjecanje!
Chef Vukadin na snimanje MasterChefa došao u društvu sinčića
sinčić gabrijel
Isti tata! Chef Vukadin na snimanje MasterChefa doveo najslađeg gosta
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Na ovom kvizu prolaze samo oni koji "pamte sve i svašta"
Pokažite što znate!
Na ovom kvizu prolaze samo oni koji "pamte sve i svašta"
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
tech
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Odustali od nasljednika?
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Zastrašujući izgled
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Tek je počeo s radom
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
sport
Livaković povukao radikalan potez za spas karijere: "Situacija je postala vrlo neugodna..."
razljutio španjolce
Livaković povukao radikalan potez za spas karijere: "Situacija je postala vrlo neugodna..."
CRNA GORA – HRVATSKA Vatreni prvi put kod susjeda, evo kad je prijenos
uživo na Novoj TV i gol.hr-u!
CRNA GORA – HRVATSKA Vatreni prvi put kod susjeda, evo kad je prijenos
Detalji o ždrijebu novog izdanja Lige nacija: Hrvatska će biti u drugom potu
Sve je poznato
Detalji o ždrijebu novog izdanja Lige nacija: Hrvatska će biti u drugom potu
tv
Kumovi: Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
KUMOVI
Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
U dobru i zlu: Probala ih je upozoriti, ali je šteta već napravljena
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Probala ih je upozoriti, ali je šteta već napravljena
Kumovi: Nema još puno vremena - moraju ga spasiti odmah
KUMOVI
Kumovi: Nema još puno vremena - moraju ga spasiti odmah
putovanja
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
novac
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
lifestyle
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
Kultne frizure 80-ih i 90-ih
Bile su hit
Nisu za zaborav: Odaberite najljepšu frizuru iz 80-ih i 90-ih
Kraljica Letizia u kaputu ukrašenom cvjetnim uzorkom
BAŠ JE WOW
Ružičasta haljina kraljice Letizije stvarno je lijepa, ali kaput - kaput je spektakl
sve
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Ljupka Gojić Mikić otvara pizzeriju u Zagrebu
''Sretno!''
Ljupka Gojić Mikić i naš proslavljeni nogometaš objavili veliku vijest: ''Još malo...''
Poziv na večeru
Poziv na večeru

Kad ste zadnji put to učinili? Sve čari pripremanja večere za prijatelje

Sve su popularniji izlasci u bistroe, restorane ili čak objedi s nogu kod festivalskih ugostitelja. Svaki izlazak s prijateljima koji uključuje hranu obožavat će svi prisutni, ali lagano se počelo zaboravljati koliko zadovoljstva mogu pružiti kućna druženja uz delicije pripremljene s ljubavlju. Punkufer.hr tu je da vas podsjeti.

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Poziv na večeru Hrana i piće
    Poziv na večeru

    Kad ste zadnji put to učinili? Sve čari pripremanja večere za prijatelje

  • Pipi e patati Hrana i piće
    pipi e patati

    Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom

  • BBQ piletina iz pećnice Hrana i piće
    Puna okusa

    BBQ piletina - iz pećnice: Jednostavno, fino i gotovo za čas

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close