Čini se da su kućne večere za prijatelje koje pripremate sami prije bile mnogo češće nego danas. Bilo je manje restorana, kupovna moć bila je slabija, a raznovrsna ponuda tek želja velikih gurmana. Ugledate li se na neka ne tako davna vremena, imate priliku napraviti čarobnu večeru zbog koje će vas prijatelji promatrati u nekom ljepšem svjetlu.

Čarolija pripremanja večere za prijatelje počinje pretraživanjem recepata. Naravno, morate barem otprilike znati što bi vaši gosti voljeli vidjeti na tanjuru, ali cilj je da ih ostavite punog trbuha i s nekoliko pozitivnih upitnika iznad glava.

Pretraživanje recepata može početi i danima ranije jer odluka sigurno neće biti laka. Također, i sama priprema hrane može početi dan ranije. Najteže i najdugotrajnije zadatke odradite dan prije, a sitne detalje i samo pečenje i kuhanje dovršite na dan večere. U tomu vam mogu pomoći vaši gosti, koji će sudjelovanjem u pripremi dobiti na važnosti, ali i opuštenosti.

Kako se prava ljepota krije u detaljima neuočljivima na prvu, predlažemo da u pripremi večere pažnju pridate upravo začinima. Ne oduzimaju pozornost s jela, a zaslužni su za prelazak granice između dobrog i savršenog. Upravo zbog izbora začina vaša bi večera mogla biti još dugo zapamćena.

Znate li da su hrvatski gurmanski stručnjaci osmislili brojne mješavine začina po receptu majke prirode. Istražite i odaberite što bi najbolje odgovaralo vašem meniju. Zbog pravog začina večera će biti slasnija, a dokazat ćete kako o kuhanju ipak znate više od početnika.

Nakon izbora glavnog jela razmislite o tome kako ga uklopiti u tematsku večer. Primjerice, velika količina krumpira dobro će se uklopiti i u večeru na američki način, a krumpir će biti posebno slastan ako mu dodate Vegetu Natur za krumpir.

Ako se odlučite na piletinu, koja je jedno od najprisutnijih vrsta mesa na našim tanjurima, ne preostaje vam ništa drugo nego da joj date novi sjaj. Piletina je sastavni dio marokanske prehrane, koja je zapravo slična nama poznatoj mediteranskoj kuhinji, no dodate li joj Vegetu Natur za piletinu, vaša tradicionalna marokanska večera postaje neodoljiva.

Piletina Piletina (Foto: Getty Images)

Meksička večera zahtijevat će od vas i kreativnost u uređenju stola, a oni napredniji mogu urediti cijelu prostoriju. Boje Meksika koje možete koristiti u uređenju ujedno su i one boje koje će se pojaviti na tanjuru. Neizostavne namirnice meksičkih jela jesu grah, kukuruz, avokado, rajčica i luk. A varijacije jela mogu biti brojne. Na vašem meniju mogu biti burito, quesadillas ili tortilje – važno je samo da im dodate Vegetu Natur za meksička jela, koja cijelu vašu ekipu vodi ravno na drugi kraj svijeta.

Ako ste dovoljno hrabri, u pripremi večere za prijatelje iskušajte spoj novih okusa koje će vaši gosti još dugo pamtiti.

Najbolji dio pripreme večere za prijatelje jest u tome što ćete tim potezom potaknuti i druge na kulinarske izlete u kojima, idući put, vi dolazite kao gost.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju