Mozzarella in Carrozza ili u prijevodu s talijanskog mozzarella u kočiji talijanska je verzija sendviča sa sirom. Mozzarella se stavi između dvije kriške mekanog kruha, a to se onda umoči u jaja i mrvice i prži u ulju prije posluživanja.
Za ovaj recept potrebno vam je svega pet glavnih sastojaka, nešto začina i 15 minuta vremena. Sastavni dio recepta su krušne mrvice – možete upotrijebiti obične ili se, ako želite hrskaviji omotač oko sendviča, poslužite pankom.
Pohani sendviči sa sirom obično se serviraju za ručak ili večeru uz salatu po želji. Na raspolaganju vam je sve od jednostavne sezonske salate preko capresea do čak Cezarove salate.
Sastojci za 4 sendviča:
- 400 g mozzarelle
- 100 g panko mrvica
- 8 kriška kruha bez korice
- 3 jaja
- 1-2 češnja češnjaka
- biljno ulje za prženje
- sol i papar po želji
- bosiljak po želji
Priprema:
Izmućkajte jaja, posolite ih i popaprite te začinite naribanim češnjakom.
U drugu zdjelu stavite panko krušne mrvice. Začinite ih solju i paprom.
Raspodijelite sir na četiri jednaka dijela – nadjenite istom količinom sira dvije kriške kruha. Unutar sendviča možete staviti i koji listić svježeg bosiljka.
Svaki sendvič uvaljajte u jaja pa u krušne mrvice.
Na zagrijanom ulju prepecite sendvič oko dvije do tri minute sa svake strane da dobijte hrskav omotač.
Poslužite sendviče tople s prilogom po želji. Dobar tek!