Događanja, rođendani, domjenci i druženja svih fela zabavniji su kada ne moramo razmišljati o pripremi hrane, nego se posvetiti dragim ljudima, a ljubiteljima pizze mogao bi se svidjeti uzbudljivi catering Luke Šangulina, majstora u pripremi omiljenih napoletana.
Kada ne peče pizzu u Priksi, o kojoj smo nedavno pisali, Luka je u režiji još vrućeg pizza4eventsa. Donedavno su se njegove fotografije mogle pratiti na raznim portalima i u magazinima, ali u međuvremenu se zapalio za slasnije i opipljivije aktivnosti.
"Radio sam u medijima, bio sam fotoreporter. Ljubav prema pizzama oduvijek je postojala, pa tako i želja da ih sam pečem. Kako je kod kuće teško dobiti visoku temperaturu u pećnici jer to pizza zahtijeva, htio sam krušnu peć sazidati na vikendici u Zagorju. To je ispalo prekomplicirano i na kraju nepraktično jer se peć svaki put mora satima grijati prije korištenja.
Tamo negdje za vrijeme korone prijatelj mi je rekao da postoji prijenosna peć koja se spoji na plin. Zagrije se za pola sata, a pizze ispadnu savršene, kao u pizzeriji. Naručio sam odmah jednu i isprobao. Sve je bilo super, pizze smo jeli doma svaki tjedan nekoliko puta. Naravno, nitko ih više nije mogao smisliti osim mene. Baš u tom trenutku jedan kolega mi je rekao da je bio na dječjem rođendanu gdje se pripremao sushi. Tu je došla ideja da krenem peći pizze na privatnim domjencima", priča nam Luka i dodaje:
"Ideja je nova. Do sada sam pekao za sebe i za prijatelje. Idući korak je bio podići cijelu priču na sljedeću razinu. Ponuditi ljudima najbolju pizzu kod njih doma."
Koliko pizza po eventu?
Luka je trenutačno jedini čovjek u bendu, ali kada je previše posla, uskaču mu i prijatelji. Zasad pizza4events dolazi na zagrebačke adrese i u okolicu grada, a može ispeći do 60 pizza po eventu. Cijena varira od oko 300 do 400 eura za 30 ljudi, ovisno o vrstama pizze - koje se dogovaraju tjedan dana prije događaja.
"Sve je zamišljeno da radim sam. Dakle, od miješenja tijesta do pečenja. Želim imati potpunu kontrolu od početka do kraja nad kvalitetom proizvoda. Pečem napoletanu, tako da je pizza mekana i prozračna, a što se ponude sastojaka tiče, tu se nudi nekoliko pizza.
Kao nekakvu klasičnu opciju nudim margheritu, sir i šunku, miješanu, slavonsku, vegetarijansku, a imam i nekoliko specijalnih s bijelom podlogom, poput one s mortadelom i pistacijom ili mortadele pesto genovese. U planu su i slatke pizze s Nutellom, ali to je još u testnoj fazi", otkriva Luka i dodaje kako se ljudima najviše sviđa što prefinu pizzu mogu dobiti odmah na licu mjesta, kao da imaju pizzeriju kod kuće.
Neki su skeptični oko pizze s bijelom podlogom, ali nerijetko im baš ta bude i najbolja. Upravo zbog druženja i reakcije na pizzu Luka uživa u onome što radi, a više o pizza4events doznajte ovdje.
Selo kraj Otočca u koje svi dolaze radi kristalno čiste rijeke i neke od najboljih pizza u Hrvatskoj