Pesto od šparoga osvježavajući je koncentrat proljeća koji je toliko jednostavno napraviti da ćete se pitati zašto ga ne jedete svaki dan. Odlično se slaže s tjesteninom i njokima, ribom i piletinom, a možete ga koristiti i umjesto salatnoga preljeva ili namaza na tostu.
Osim šparoga, u ovaj pesto vedre zelene boje dolaze bademi, maslinovo ulje i parmezan, a žudite li za još više okusa, začinite ga i kockicama slanine.
Pesto od šparoga - sastojci:
- 450 g šparoga, bez drvenastog dijela
- 25 g prženih i nasjeckanih badema
- 50 g sitno ribanog parmezana plus za posipanje, po želji
- 3 češnja češnjaka
- prstohvat mljevene crvene paprike
- 80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- slanina, po želji
- malo limunova soka
Pesto od šparoga - priprema:
- Zakuhajte vodu u loncu.
- Šparoge izlomite na trećine i ubacite ih u kipuću vodu.
- Blanšitajte 5 do 6 minuta pa procijedite.
- U sjeckalicu ubacite šparoge, bademe, češnjak, sir i mljevenu crvenu papriku. Kada smjesa postane jednolična, dodajte maslinovo ulje.
- Začinite solju i paprom i po želji dodajte komadiće slanine (sušene ili pečene) i još parmezana.
Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Dobra čuvarica grada: Što se skriva u zagrebačkoj zgradi bez prozora?