Pesto od šparoga osvježavajući je koncentrat proljeća koji je toliko jednostavno napraviti da ćete se pitati zašto ga ne jedete svaki dan. Odlično se slaže s tjesteninom i njokima, ribom i piletinom, a možete ga koristiti i umjesto salatnoga preljeva ili namaza na tostu.

Osim šparoga, u ovaj pesto vedre zelene boje dolaze bademi, maslinovo ulje i parmezan, a žudite li za još više okusa, začinite ga i kockicama slanine.

 

Pesto od šparoga - sastojci:

  • 450 g šparoga, bez drvenastog dijela
  • 25 g prženih i nasjeckanih badema
  • 50 g sitno ribanog parmezana plus za posipanje, po želji
  • 3 češnja češnjaka
  • prstohvat mljevene crvene paprike
  • 80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • slanina, po želji
  • malo limunova soka

Pesto od šparoga - priprema:

  1. Zakuhajte vodu u loncu.
  2. Šparoge izlomite na trećine i ubacite ih u kipuću vodu.
  3. Blanšitajte 5 do 6 minuta pa procijedite.
  4. U sjeckalicu ubacite šparoge, bademe, češnjak, sir i mljevenu crvenu papriku. Kada smjesa postane jednolična, dodajte maslinovo ulje.
  5. Začinite solju i paprom i po želji dodajte komadiće slanine (sušene ili pečene) i još parmezana.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Cezarova salata sa šparogama Hrana i piće Malo drugačija Cezarova salata: Iskoristite sezonu divljih šparoga

Šparoge se sjajno sljubljuju s ribom Hrana i piće Pet jela sa šparogama koja morate probati ovog proljeća

Jaja na kajganu i šparoge Hrana i piće Jaja i šparoge: 4 recepta za ručak koja ćete htjeti raditi u krug ovog proljeća

Tjestenina sa šparogama i hrskavim pršutom Hrana i piće Bolje ne može! Šparoge s maslacem i češnjakom uz hrskave komadiće pršuta

Dobra čuvarica grada: Što se skriva u zagrebačkoj zgradi bez prozora? Muzej grada Zagreba - 6 Muzej grada Zagreba - 2 Muzej grada Zagreba - 1 +8 Muzej grada Zagreba - 11