Isprobajte recept za pečene krumpire koji se tope u ustima. Izvana su hrskavi, a iznutra mekani zahvaljujući postupku koji uključuje dvostruku termičku obradu.
Krumpiri se prvo ispeku na mnogo maslaca, a potom podliju mesnim temeljcem – najbolje pilećim, i dovrše u pećnici zajedno s češnjakom i začinskim biljem. Upravo je mesni temeljac trik-sastojak koji jelu daje nevjerojatnu sočnost.
Ako ne jedete hranu životinjskog porijekla, krumpire možete podliti i povrtnim temeljcem. Najbolje rezultate dobit ćete pak ako u receptu koristite vrstu krumpira s manje škrobi.
Ovako pripremljene krumpire poslužite s pečenom piletom, odreskom ili burgerima. Ma, zapravo, krumpiri su toliko fini da ih možete i samostalno jesti uz kakvu sezonsku salatu.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 250 ml pilećeg temeljca
- 60 g maslaca
- 30 ml ulja
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 žlica svježeg ružmarina
- 1 čajna žličica nasjeckanog timijana
- sol i papar po želji
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
- Ogulite krumpire, narežite ih na komade veličine oko 2,5 centimetara. Dobro ih posolite i popaprite.
- U većoj tavi zagrijte ulje i maslac pa dodajte krumpire. Pecite krumpire oko pet minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnosmeđu koricu.
- Podlijte krumpire pilećim temeljcem, dodajte nasjeckani češnjak, ružmarin i timijan i sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu pećnicu.
- Pecite krumpire dok se termički ne obrade do kraja – otprilike 20 do 25 minuta – a temeljac ne reducira.
- Poslužite krumpire tople. Dobar tek!
Savršenstvo bez mane: 5 recepata za ljubitelje hrskavog i sočnog krumpira +0