Isprobajte recept za pečene krumpire koji se tope u ustima. Izvana su hrskavi, a iznutra mekani zahvaljujući postupku koji uključuje dvostruku termičku obradu.

Krumpiri se prvo ispeku na mnogo maslaca, a potom podliju mesnim temeljcem – najbolje pilećim, i dovrše u pećnici zajedno s češnjakom i začinskim biljem. Upravo je mesni temeljac trik-sastojak koji jelu daje nevjerojatnu sočnost.

Ako ne jedete hranu životinjskog porijekla, krumpire možete podliti i povrtnim temeljcem. Najbolje rezultate dobit ćete pak ako u receptu koristite vrstu krumpira s manje škrobi.

Ovako pripremljene krumpire poslužite s pečenom piletom, odreskom ili burgerima. Ma, zapravo, krumpiri su toliko fini da ih možete i samostalno jesti uz kakvu sezonsku salatu.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 60 g maslaca
  • 30 ml ulja
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 žlica svježeg ružmarina
  • 1 čajna žličica nasjeckanog timijana
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
  2. Ogulite krumpire, narežite ih na komade veličine oko 2,5 centimetara. Dobro ih posolite i popaprite.
  3. U većoj tavi zagrijte ulje i maslac pa dodajte krumpire. Pecite krumpire oko pet minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnosmeđu koricu.
  4. Podlijte krumpire pilećim temeljcem, dodajte nasjeckani češnjak, ružmarin i timijan i sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu pećnicu.
  5. Pecite krumpire dok se termički ne obrade do kraja – otprilike 20 do 25 minuta – a temeljac ne reducira.
  6. Poslužite krumpire tople. Dobar tek!

Savršenstvo bez mane: 5 recepata za ljubitelje hrskavog i sočnog krumpira Boxty Hash browns američki je specijalitet od krumpira Zgnječeni pečeni krumpiri su gastro hit +0 Krumpir je vrlo hranjiva namirnica

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju