Želite li pojesti krumpir s korom, važno je prije termičke obrade dobro ga oprati ili očetkati od zemlje i drugih nečistoća.

Mi vam donosimo recept za hrskavu koru od krumpira koju morate probati.

Krumpir ispecite u komadu u pećnici, prepolovite ga, odstranite mekanu unutrašnjost (za neki drugi recept), a preostalu koru ispržite u dubokom ulju.

Tako pripremljen krumpir iznimno je hrskav i ukusan, a poslužiti ga možete s nekim finim umakom – na raspolaganju vam je sve od kremastog aiolija do slatkastog kečapa.

Sastojci:

  • 4 velika krumpira (ukupne težine oko 1,5 kg)
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za prženje

Priprema:

  1. Ispecite krumpire u pećnici. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva. Krumpire dobro očetkajte i operite te posušite. Stavite ih na lim za pečenje i ispikajte vilicom. Stavite ih peći u zagrijanoj pećnici na otprilike 90 minuta, odnosno dok ne budu pečeni do kraja.
  2. Pustite da se pečeni krumpir ohladi do kraja. Potom ga prepolovite, žlicom odstranite mekanu unutrašnjost krumpira, a ostavite samo koru s otprilike pola centimetara ploda priljubljenog uz omotač krumpira.
  3. Natrgajte kore krumpira na manje komade. Dobro ih posolite i popaprite.
  4. U loncu zagrijte ulje pa nakratko ubacite natrgane kore krumpira. Pržite kore u ulju nekoliko minuta dok ne dobijete hrskave zalogajčiće.
  5. Poslužite hrskave pržene kore krumpira s umakom po želji. Dobar tek!

Savršenstvo bez mane: 5 recepata za ljubitelje hrskavog i sočnog krumpira Boxty Hash browns američki je specijalitet od krumpira Zgnječeni pečeni krumpiri su gastro hit +0 Krumpir je vrlo hranjiva namirnica

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju