Želite li pojesti krumpir s korom, važno je prije termičke obrade dobro ga oprati ili očetkati od zemlje i drugih nečistoća.
Mi vam donosimo recept za hrskavu koru od krumpira koju morate probati.
Krumpir ispecite u komadu u pećnici, prepolovite ga, odstranite mekanu unutrašnjost (za neki drugi recept), a preostalu koru ispržite u dubokom ulju.
Tako pripremljen krumpir iznimno je hrskav i ukusan, a poslužiti ga možete s nekim finim umakom – na raspolaganju vam je sve od kremastog aiolija do slatkastog kečapa.
Sastojci:
- 4 velika krumpira (ukupne težine oko 1,5 kg)
- sol i papar po želji
- biljno ulje za prženje
Priprema:
- Ispecite krumpire u pećnici. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva. Krumpire dobro očetkajte i operite te posušite. Stavite ih na lim za pečenje i ispikajte vilicom. Stavite ih peći u zagrijanoj pećnici na otprilike 90 minuta, odnosno dok ne budu pečeni do kraja.
- Pustite da se pečeni krumpir ohladi do kraja. Potom ga prepolovite, žlicom odstranite mekanu unutrašnjost krumpira, a ostavite samo koru s otprilike pola centimetara ploda priljubljenog uz omotač krumpira.
- Natrgajte kore krumpira na manje komade. Dobro ih posolite i popaprite.
- U loncu zagrijte ulje pa nakratko ubacite natrgane kore krumpira. Pržite kore u ulju nekoliko minuta dok ne dobijete hrskave zalogajčiće.
- Poslužite hrskave pržene kore krumpira s umakom po želji. Dobar tek!
Savršenstvo bez mane: 5 recepata za ljubitelje hrskavog i sočnog krumpira +0