Rijetka su slana kuhana jela koja imaju bolji okus kad su hladna. Upravo zato, većinu hrane dobri restorani poslužuju na toplim tanjurima. Razlog za to vrlo je jednostavan: topli tanjuri dulje održavaju toplinu vaše hrane, pa ona zbog toga ima bolji okus.

Poslužite se i vi tim trikom. Neposredno prije posluživanja jela stavite tanjur pod mlaz vruće vode, obrišite ga i na njega stavite pripremljeni obrok. Tanjure možete nakratko zagrijati i u običnoj ili mikrovalnoj pećnici. Vjerujte, primijetit ćete razliku.

Ako planirate poslužiti hladnu voćnu salatu, sladoled ili neki drugi desert koji se jede leden, neposredno prije posluživanja tanjur ili zdjelu stavite nakratko u zamrzivač. Na taj način spriječit ćete topljenje omiljenog ledenog jela.

U konačnici, isto pravilo vrijedi i za čaše. Postoji razlog zašto pivopije stavljaju krigle u ledenicu prije konzumacije omiljenog napitka od hmelja, a koktel-majstori poslužuju Moscow Mule u bakrenom lončiću.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju