Rijetka su slana kuhana jela koja imaju bolji okus kad su hladna. Upravo zato, većinu hrane dobri restorani poslužuju na toplim tanjurima. Razlog za to vrlo je jednostavan: topli tanjuri, duže održavaju toplinu vaše hrane, pa ona zbog toga ima bolji okus.

Poslužite se i vi tim trikom. Neposredno prije posluživanja jela stavite tanjur pod mlaz vruće vode, obrišite ga i na njega stavite pripremljeni obrok. Tanjure možete nakratko zagrijati i u običnoj ili mikrovalnoj pećnici. Vjerujte, primijetit ćete razliku.

Ilustracija savršeno pečenog pileta Hrana i piće Hrskava korica, a sočno meso: Trik za savršeno pečeno pile

Ako planirate poslužiti hladnu voćnu salatu, sladoled ili neki drugi desert koji se jede leden, neposredno prije posluživanja tanjur ili zdjelu stavite nakratko u zamrzivač. Na taj način spriječit ćete topljenje omiljenog ledenog jela.

U konačnici, isto pravilo vrijedi i za čaše. Postoji razlog zašto pivopije stavljaju krigle u ledenicu prije konzumacije omiljenog napitka od hmelja, a koktel-majstori poslužuju Moscow Mule u bakrenom lončiću.