U prizemlju Muzeja suvremene umjetnosti otvorio se Rougemarin Bar&Ton, novi restoran vrsnog chefa Marina Medaka, koji je inspiraciju za uređenje pronašao u suvremenoj umjetnosti. Osim uživanja u autorskim jelima, ovdje se gosti mogu zabavljati i uz večernje svirke.
Uz Marina Medaka, za vizualno oblikovanje prostora zaslužan je slikar Hrvoje Majer.
"Zidovi pričaju priče, evociraju poznate motive suvremene umjetnosti, a raskošna rasvjeta kreira atmosferu za uživanje. Ništa ovdje nije slučajno, a opet sve izgleda kao da se dogodilo samo od sebe, uz šarmantnu dozu kaosa. Stolice su sve različite – Marin Medak ih je sam tražio po sajmovima diljem Europe i svaka ima svoj karakter", kažu u restoranu Bar&Ton.
Za meni je zadužen iskusni chef Željko Lopar, koji se iz Rougemarin Cityja preselio na novu lokaciju.
"Naših pet chefova u suradnji s vanjskim konzultantom Dinom Galvagnom, posljednjih je mjeseci radilo na kreiranju menija koji bi se s pravom mogao nazvati konceptualnim. Više od 500 sati uloženo je u razvoj novih jela i ideja, a rezultat su tanjuri koji pomiču granice poznatog“, objašnjava Marin Medak.
O kakvim se jelima otkrivaju fotografije koje možete pogledati u našoj galeriji.
Bar&Ton nije samo restoran, nego i bar s autorskim koktelima koji bi mogao postati omiljeno mjesto za večernje izlaske u Novom Zagrebu od četvrtka do nedjelje.
"Sve što smo dosad radili u posljednjih 14 godina bila je priprema za ovo. Novi Zagreb dosad nije imao centralni trg, centralno mjesto okupljanja, a Muzej suvremene umjetnosti sa svim svojim posebnostima i sad Bar&Ton zaista mogu postati žarište života ovog dijela grada. Ovo je nedostajalo Novom Zagrebu“, poručuje Marin Medak.
Digitalna revolucija u Zagrebu: stigao je The Socialized Club