Limunska trava važan je sastojak vijetnamske kuhinje – ona jelu daje jedinstveni citrusni okus i aromu koji se ne može zamijeniti drugim začinima.

Kada se limunska trava spoji s ribljim umakom dobiva se vrlo slojevit okusni profil koji je prepoznatljiv za vijetnamsku kuhinju.

Začinite pileći zabatak limunskom travom, ribljim umakom, ali i drugim prepoznatljivim azijskim začinima poput umaka od soje, čili papričicama i soka limete te stvorite jelo za pamćenje.

Sastojci:

  • 8 otkoštenih pilećih zabataka
  • 3 žlice meda
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 2 žlice soka limete
  • 2 čajne žličice limunske trave u prahu
  • 2 žlice ribljeg umaka
  • 2 žlice umaka od soje
  • 1 komadić đumbira veličine 2,5 centimetara
  • 1 crvena čili papričica
  • biljno ulje po želji

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte riblji umak, limunsku travu u prahu, med, umak od soje, sok limete, nasjeckani češnjak, naribani đumbir i nasjeckanu čili papričicu.
  2. Dodajte otkoštene pileće zabatke u pripremljenu marinadu.
  3. Prekrijte zdjelu plastičnom folijom, stavite u hladnjak na barem dva sata, a idealno bi bilo preko noći.
  4. Kada ste spremni za pečenje ugrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
  5. Izvadite piletinu iz marinade.
  6. Zagrijte nešto biljnog ulja u tavi i zapecite piletinu sa svake strane oko tri do pet minuta, dok ne dobije lijepu zlaćanu boju.
  7. Prebacite piletinu u posudu za pečenje i završite termičku obradu u pećnici. Pecite piletinu oko 20-ak minuta dok unutrašnjost mesa ne dosegne temperaturu od 74 Celzijevih stupnjeva.
  8. Pustite da se piletina „odmori“ pet minuta, prije nego što je poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!

5 jela koja treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta Pileći ražnjići hit su svakoga ljeta i sezone roštiljanja +1 Pohana piletina

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju