Savršeno pečena piletina ima hrskavu koricu i sočno meso. Da biste ostvarili taj cilj ne morate meso peći u dubokom ulju – vrlo slične rezultate možete dobiti i u pećnici.

Što je tajna, pitate se? Meso namažite s majonezom koja će zadržati sočnost piletine, a potom ga prekrijte panko krušnim mrvicama koje će jelu dati prijeko potrebnu hrskavost.

Količina majoneze ovisit će o broju bataka koje planirate ispeći. Za svaki komad piletine bit će vam dovoljno oko jedna žlica majoneze.

Sastojci:

  • 4-6 pilećih bataka
  • 4-6 žlica majoneze
  • 50 g panko krušnih mrvica
  • češnjak u prahu po želji
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Stavite majonezu u jednu zdjelu i začinite ga s malo češnjaka u prahu. U drugu zdjelu istresite panko krušne mrvice.
  2. Pileće batke začinite sa solju i paprom po želji.
  3. Namažite majonezu po piletini, a potom istu prekrijte panko krušnim mrvicama. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  4. Ovako pripremljene pileće batke stavite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
  5. Sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite 30 do 40 minuta dok piletina ne dobije zlatno-smeđu boju i ne bude termički obrađena do kraja.
  6. Ako niste sigurni je li meso pečeno do kraja, provjerite unutrašnjost piletine kuhinjskim termometrom. U najdebljem dijelu mesa kod kosti temperatura bi trebala iznositi oko 74 Celzijeva stupnja.
  7. Poslužite piletinu s prilogom po želji. Dobar tek!

5 jela koja treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta Pileći ražnjići hit su svakoga ljeta i sezone roštiljanja +1 Pohana piletina

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju