Savršeno pečena piletina ima hrskavu koricu i sočno meso. Da biste ostvarili taj cilj ne morate meso peći u dubokom ulju – vrlo slične rezultate možete dobiti i u pećnici.
Što je tajna, pitate se? Meso namažite s majonezom koja će zadržati sočnost piletine, a potom ga prekrijte panko krušnim mrvicama koje će jelu dati prijeko potrebnu hrskavost.
Količina majoneze ovisit će o broju bataka koje planirate ispeći. Za svaki komad piletine bit će vam dovoljno oko jedna žlica majoneze.
Sastojci:
- 4-6 pilećih bataka
- 4-6 žlica majoneze
- 50 g panko krušnih mrvica
- češnjak u prahu po želji
- sol i papar po želji
Priprema:
- Stavite majonezu u jednu zdjelu i začinite ga s malo češnjaka u prahu. U drugu zdjelu istresite panko krušne mrvice.
- Pileće batke začinite sa solju i paprom po želji.
- Namažite majonezu po piletini, a potom istu prekrijte panko krušnim mrvicama. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
- Ovako pripremljene pileće batke stavite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
- Sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite 30 do 40 minuta dok piletina ne dobije zlatno-smeđu boju i ne bude termički obrađena do kraja.
- Ako niste sigurni je li meso pečeno do kraja, provjerite unutrašnjost piletine kuhinjskim termometrom. U najdebljem dijelu mesa kod kosti temperatura bi trebala iznositi oko 74 Celzijeva stupnja.
- Poslužite piletinu s prilogom po želji. Dobar tek!