Najbolja pizza na svijetu radi se u talijanskom gradu Napulju, tvrdi magazin Time Out. Točnije, radi se u četvrti Pignasecci u pizzeriji Da Attilio. Taj obiteljski restoran dobio je ime prema vlasniku, a poslužuje tradicionalnu napuljsku pizzu od 1938. godine.
Najbolja od svih pizza, prema mišljenju Time Outa, je ponizna margarita, koja se priprema s rajčicama San Marzano, fior di latte mozzarellom iz mjesta Vico Equenesea, parmezanom koji je odležao 24 mjeseca te svježim bosiljkom.
Pizzeria Da Attilio kombinira tradicionalne tehnike u pripremi pizze s najboljim sastojcima koji se nabavljaju u okolici. Prednost se daje kvaliteti sastojaka i tradiciji, a ne brzoj zaradi. Baš zato receptura se nije mijenjala već desetljećima, ali ni sam prostor.
Imaju na raspolaganju tek nekoliko stolova na terasi i nešto više unutra, i ne uzimaju rezervacije. Želite li probati pizzu, morat ćete pričekati da se oslobodi mjesto. Ne brinite, nećete dugo čekati. Pizza obično stiže na stol za svega pet minuta, a većina gostiju "proguta" je u trenu.
Jelovnik je dug i raznolik, a cijene pizza kreću se od sedam eura naviše.
Želite li isprobati dobru pizzu u Hrvatskoj i okolici, posjetite i ova mjesta: