Otvorena u istočnom dijelu Splita, na Mejašima, pizzeria Pizzaferaj vrlo brzo je privukla veliki interes Splićana, a kako kažu: najveće im je zadovoljstvo to što ljudi dolaze k njima iz svih dijelova grada. Odnedavno su otvorili svoja vrata i na novoj lokaciji, u centru grada.

Pizzaferaj City smjestio se u Dioklecijanovoj palači, na adresi Majstora Jurja 8, u lijepom ambijentu palače kod Zlatnih vrata. Spoj betona, drveta, pastelnih boja i antiknih detalja čini slagalicu zaslužnu za privlačni interijer. Ekipi Pizzaferaja u fokusu je kvalitetno tijesto, koje su svakodnevno iskušavali godinu dana prije otvaranja prve pizzerije. A da su u tome uspjeli, potvrđuju i gosti koji im se vraćaju.

Što se jede u Pizzaferaju?

"Upravo tijestu je i posvećena najveća pažnja u Pizzaferaju. Pomno odabrani omjeri ponajboljeg brašna na tržištu i uvjeta odležavanja, nakon minimalno tri dana hladne fermentacije, ono su što okus ove pizze čini jedinstvenim. Bez dodanog kvasca, napravljena od vlastitog startera kiselog tijesta, pizza u Pizzaferaju donosi ravnotežu između hrskave korice i laganog prozračnog ruba. U Pizzaferaju se nude neonapoletane, moderni pristup u proizvodnji tijesta koji se oslanja na nove tehnike u pekarstvu, duge fermentacije i visoki stupanj hidracije", kažu u Pizzaferaju i dodaju:

"Osim klasičnih okusa poput Capriciose i Margharite, Pizzaferaj nudi i signature pizze zanimljivih naziva poput Pepperite, Operacije sablja i Trouffle Trouble. Ono što doprinosi dinamici ponude svakako su i ponude Pizza tjedna, koje se mijenjaju svaki tjedan i variraju zavisno o sezonskoj ponudi namirnica. Tako su do sada u Pizzaferaju u ponudi bile Baš Pizzada s dalmatinskom pašticadom, koju je posebno za tu prigodu pripremila baka Nevenka, gospođa od 88 godina čiji je starinski recept nadaleko poznat u obitelji, zatim pizza Koza Nostra s različitim teksturama mladih kozjih sireva."

Tony's burger

Osim pizzama, u Pizzaferaju se ponose i Splićanima već poznatim Tony's burgerom, koji se proslavio na splitskim street food festivalima, a sada je svoj stalni dom pronašao u Pizzaferaju.

"Tony's burger radi se od najkvalitetnijih sastojaka domaćih proizvođača: pecivo proizvodi lokalna artisan pekarnica Kruv, specijalizirana za kisela tijesta, a meso stiže iz Meat The Kinga, prve hrvatske butik mesnice", otkrivaju u Pizzaferaju.

Razlog više za ručak u centru Zagreba: Deserti najbolje hrvatske slastičarke oduševljavaju goste restorana SOL SOL tapas na hrvatski - 5 SOL tapas na hrvatski - 6 SOL tapas na hrvatski - 4 +3 SOL tapas na hrvatski - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju