Zapečenu sarmu poslužite s kiselim vrhnjem ili kremastim pireom od krumpira. 

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Sastojci za sarmu:

450 g mljevenog mesa
1 manja glavica kiselog kupusa
60 g sušene slanine
60 g riže
1 manji luk
2 režnja češnjaka
1/2 žličice crvene paprike
sol i papar 
svinjska mast
mesni ili povrtni temeljac
2 žlice umaka od rajčice prema želji

Priprema:

1. Odvojite listove glavice kupusa i odrežite im korijen.

2. Nasjeckajte slaninu na komadiće i pirjajte ju s očišćenim i nasjeckanim kockicama luka i češnjaka.

3. Pustite da se sastojci ohlade pa ih pomiješajte s mljevenim mesom, sirovom rižom, crvenom paprikom, solju i paprom.

4. Listove kupusa nadjenite mesom, zamotajte ih i presavijte rubove, sve dok ne potrošite sav nadjev.

5. Na dno vatrostalne posude stavite na trakice narezan kupus pa poredajte sarme preko njega. Prelijte s nekoliko žlica otopljene masti pa prelijte temeljcem (možete mu dodati i malo mljevene paprike) i pecite oko jedan sat na 170 stupnjeva Celzijusa prekriveno folijom ili poklopljeno.

6. Oprezno izvadtie posudu iz pećnice i okrenite sarme pa pecite otklopljeno još oko jedan sat. Prema potrebi dolijte još temeljca i umaka od rajčice. Prema ukusu, poslužite s kiselim vrhnjem, pireom od krumpira ili kruhom.