Rakott káposzta mađarsko je tradicionalno jelo od kiselog kupusa i mljevene svinjetine uz dodatak vrhnja i mljevene paprike.

Svaka domaćica ima svoje male tajne, pa se tako u nekim kućama meso miješa s kuhanom rižom, a drugdje slaže u zasebnim slojevima. Kobasica se može izostaviti ili zamijeniti slaninom. Neki kuhari kupus pirjaju na svinjskoj masti, a drugi ga kuhaju. 

Sastojci za složenac od kupusa: 

  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 šalica vode
  • 500 kiselog kupusa
  • majčina dušica
  • 1 šalica kuhane riže
  • dimljena kobasica
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 1 glavica luka
  • 2 žličice slatke mljevene paprike
  • 2 žlice ulja
  • sol, papar

Priprema: 

  1. Propirjajte luk na ulju pa dodajte meso, mljevenu papriku i vodu. Pirjajte dok tekućina ne ispari.
  2. Kupus isperite i usitnite pa pirjajte dok ne omekša. Začinite ga majčinom dušicom.
  3. U posudu za pečenje složite red kupusa pa red mesa i riže te kobasica narezanih na ploške i ponovno kupusa. Premažite vrhnjem.
  4. Pecite na 180 °C 30 do 45 minuta i ostavite 15 minuta prije posluživanja.
  5. Poslužite s vrhnjem.

Njuroški doručak u centru Zagreba: Jesu li popularni sendviči u Vlaškoj vrijedni "hypea"? Brooklyn Bagel Co. - 5 Brooklyn Bagel Co. - 6 Brooklyn Bagel Co. - 7 +3 Brooklyn Bagel Co. - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju