Galerija Sočno pile marinirano u naranči, rumu i medu 12 Sočno pile marinirano u naranči, rumu i medu 12 Sočno pile marinirano u naranči, rumu i medu 12 Sočno pile marinirano u naranči, rumu i medu 12

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Na našem trećem masterclassu chef Stipan Iličić oduševio je polaznike marinadom koja tako dobro paše u ovo zimsko vrijeme. Sok od naranče, rum i med u kombinaciji zaslužni su za hrskavo i sočno meso, a dodate li tome Vegeta Natur tekući dodatak jelima, zaokružit ćete okuse i dobiti komade mesa koji će se pojesti do zadnjeg slasnog komadića.

Sočno pile marinirano u naranči, rumu i medu Sočno pile marinirano u naranči, rumu i medu (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Vegeta Natur tekući dodatak jelima inovacija je bazirana na esenciji ljupčaca s dodatkom morske soli i možete ga koristiti u svim svojim svakodnevnim receptima, posebno jer je bez pojačivača okusa, bojila i konzervansa.

Mirisna pečena piletina, bilo da se radi o batcima, krilcima ili bijelom mesu, idealno je jelo za druženja ili brzi ručak, a poslužiti je možete, po preporuci chefa, uz bešamel sa špinatom.

Sočno pile marinirano u naranči, rumu i medu Sočno pile marinirano u naranči, rumu i medu (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

RECEPT – Pile marinirano u naranči, rumu i medu s bešamelom i špinatom

Sastojci:

  • 1,5 kg cijelog pileta
  • 60 ml soka naranče
  • 50 g meda
  • 3 žlice Vegeta Natur tekućeg dodatka jelima
  • 2 žlice ruma
  • 500 g špinata
  • 600 ml mlijeka
  • 600 g maslaca
  • 20 g muškatnog oraščića

Sočno pile marinirano u naranči, rumu i medu Sočno pile marinirano u naranči, rumu i medu (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Priprema:

  1. Trančirajte pile pa ga marinirajte narančom, medom, rumom i Vegeta Natur tekućim dodatkom jelima. Sve začine pomiješajte te utrljate po mesu i ostavite ga da ih upije prije pečenja.
  2. Na maslacu popržite brašno pazeći da ne zagori pa postepeno dodajte toplo mlijeko i brzo miješajte da se ne stvore grudice. Začinite soli, paprom te malo muškatnog oraščića.
  3. U umak dodajte špinat pa još kratko kuhajte.
  4. Poslužite tako da na tanjur prvo stavite bešamel sa špinatom pa na njega omiljeni komad mesa.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.