Na našem trećem masterclassu chef Stipan Iličić oduševio je polaznike marinadom koja tako dobro paše u ovo zimsko vrijeme. Sok od naranče, rum i med u kombinaciji zaslužni su za hrskavo i sočno meso, a dodate li tome Vegeta Natur tekući dodatak jelima, zaokružit ćete okuse i dobiti komade mesa koji će se pojesti do zadnjeg slasnog komadića.
Sočno pile marinirano u naranči, rumu i medu (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)
Vegeta Natur tekući dodatak jelima inovacija je bazirana na esenciji ljupčaca s dodatkom morske soli i možete ga koristiti u svim svojim svakodnevnim receptima, posebno jer je bez pojačivača okusa, bojila i konzervansa.
Mirisna pečena piletina, bilo da se radi o batcima, krilcima ili bijelom mesu, idealno je jelo za druženja ili brzi ručak, a poslužiti je možete, po preporuci chefa, uz bešamel sa špinatom.
Sočno pile marinirano u naranči, rumu i medu (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)
RECEPT – Pile marinirano u naranči, rumu i medu s bešamelom i špinatom
Sastojci:
- 1,5 kg cijelog pileta
- 60 ml soka naranče
- 50 g meda
- 3 žlice Vegeta Natur tekućeg dodatka jelima
- 2 žlice ruma
- 500 g špinata
- 600 ml mlijeka
- 600 g maslaca
- 20 g muškatnog oraščića
Sočno pile marinirano u naranči, rumu i medu (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)
Priprema:
- Trančirajte pile pa ga marinirajte narančom, medom, rumom i Vegeta Natur tekućim dodatkom jelima. Sve začine pomiješajte te utrljate po mesu i ostavite ga da ih upije prije pečenja.
- Na maslacu popržite brašno pazeći da ne zagori pa postepeno dodajte toplo mlijeko i brzo miješajte da se ne stvore grudice. Začinite soli, paprom te malo muškatnog oraščića.
- U umak dodajte špinat pa još kratko kuhajte.
- Poslužite tako da na tanjur prvo stavite bešamel sa špinatom pa na njega omiljeni komad mesa.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.