Galerija Pivo St. Martin\'s napravljeno posebno za Terme Sveti Martin u suradnji s lokalnom pivovarom Lepi dečki Novopreuređeni prostor puba Potkove Slideri napravljeni od lokalnih namirnica +0 St. Martin\'s pivo nastalo u suradnji s pivovarom Lepi dečki

Mala regija na sjeveru Hrvatske poznata je po vrhunskoj turističkoj ponudi, a svatko tko je barem jednom posjetio Međimurje to će bez zadrške i potvrditi. Od vanjskih adrenalinskih aktivnosti, stotine kilometara biciklističkih staza koje možete proći kroz prelijepu prirodu i rijeku Muru do opuštanja u termalnim vodama u toplicama koje se nalaze u njegovom samom središtu – ponuda ovog kraja idealna je za jesenske izlete dok nam temperature još dopuštaju uživanje u prirodi.

Međimurje je također poznato po lokalnim namirnicama od kojih spravljaju prefina jela u tradicionalnom, ali i onom modernijem duhu s porcijama za jednog čovjeka s kojom bi se nahranila i prosječna četveročlana dalmatinska obitelj.

Kod Međimuraca uvijek vlada ona ''samo da nitko ne ostane gladan'', a mi sigurno nismo isprobavajući novi meni u pubu Potkovi, omiljenom mjestu opuštanja lokalaca, ali i gostiju Terma Sveti Martin, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi.

''Ovo je mjesto naše zone bez stresa. Kad uđemo u pub Potkovu, zaboravimo na sve svoje brige i ono što se dogodi u pubu Potkovi, ostane u pubu Potkovi'', kaže nam Gracia Petek, healthness menadžerica LifeClass Terma Sveti Martin.

Posljednjih nekoliko mjeseci preuređivali su prostor u pubu Potkovi te proširili svoj menu. Na meniju od sada imaju i ponudu za vegane. Osim šarenih salata posluženih na domaćoj tortilji i veganske pizze, tu je i ona s pestom od bučinih koštica te fina plata za vegane uz koje će izvrsno pasati hladno pivo.

U svoju ponudu i ovog su se puta trudili uključiti što više autohtonih i lokalnih namirnica, i za vegane i za ljubitelje mesa.



''Sve ljubitelje mesa moglo bi interesirati to da naše pljeskavice radimo s našom 100% black angus junetinom. Isto tako peciva za slidere, odnosno burgere i tijesta za pizze radimo sami'', rekla je Gracia Petek i dodala kako su u njihovim burgerima i na platama sve domaći proizvodi, salate su proizvedene u okolici Termi Sveti Martin i sve drugo povrće je lokalno.

''Puno je truda uloženo da nađemo dobavljače koji proizvode ekološke i biodinamičke namirnice. Nabavljamo sve u krugu od 20 kilometara od našeg resorta i to je ono što Terme Sveti Martin već dugi niz godina prakticiraju'', ispričala nam je Gracia dok smo uživali u ugodnom, intimnom ambijentu u potkrovlju puba Potkova u kojem se pazilo na svaki detalj kako bi se njihovi gosti osjećali kao kod kuće.

Kad smo već u pubu i gostimo se slanim platama, vrijeme je i za jednu sasvim posebnu priču o pivu.
''Ono što je jedinstveno i novo kod nas i zbog čega smo posebni u Hrvatskoj, a možda i u cijelome svijetu, jest to da smo s lokalnom pivovarom Lepi dečki iz Čakovca napravili pivo St. Martin's'', kaže Gracia Petek.
Ovaj zlatni ale, s etiketom na kojoj ćete među međimurskim brežuljcima primijetiti i njihove poznate toplice, lagano je i pitko pivo u stilu ''kölscha'' proizvedeno prema njemačkim zakonima čistoće.

Pivo St. Martin\'s napravljeno posebno za Terme Sveti Martin u suradnji s lokalnom pivovarom Lepi dečki Pivo St. Martin\'s napravljeno posebno za Terme Sveti Martin u suradnji s lokalnom pivovarom Lepi dečki (Foto: Nova Studio)

St. Martin's, kao prvo craft pivo nastalo u suradnji pivovare i turističkog resorta, već je sada prepoznatljivi brend Međimurske županije te točka na i za njihov trud u poticanju lokalne i autentične ponude koja se savršeno uklapa u cijelu razvojnu priču ovoga kraja.

I što reći na kraju nego da se bilježimo za još jedan jesenski gastronomski izlet kod gostoljubive ekipe u Međimurje i jedva čekamo proljeće da na terasi gornjeg kata Potkove, kada to vremenske prilike opet budu dopuštale, možemo uživati uvaljeni u šarene vreće shisha bara puba Potkove.

I vama preporučujemo da iskoristite lijepe jesenske dane i posjetite ljepote ovog kraja, a svoj izlet završite u pubu Potkovi te se opustite se uz pivo St. Martin's i uživajte u njihovu novom i finom jelovniku.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju