Balzamični ocat, češnjak, senf i maslinovo ulje sjajno se slažu s lungićem. Ovo pečenje gotovo je za čas, a okus vas sigurno neće razočarati. Imajte ovaj recept pri ruci za goste koji su se najavili u zadnji čas ili počastite ukućane (ako su zaslužili).
Vrijeme pripreme: cca 40 minuta.
Sastojci za medaljone od lungića u balzamičnom octu:
- 1 lungić bez kosti
- 4 češnja češnjaka, protisnutog
- 1 žlica soli
- 1 senfa (ili Dijon senfa, po želji)
- 1 žlica šećera
- 1 žličica samljevenog papra
- 60 ml balzamičnoga octa
- 60 ml maslinova ulja
Upute za pripremu medaljona od lungića u balzamičnom octu:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
- Obložite dno lima za pečenje aluminijskom folijom.
- Narežite lungić na medaljone podjednake širine (oko 1, 5 cm).
- Popržite medaljone u tavi na vatri srednje jačine, oko minutu sa svake strane.
- U zdjeli zamiješajte češnjak, sol, senf, šećer i papar. Lagano umiksajte balzamični ocat i maslinovo ulje.
- Prelijte dobivenu marinadu preko svako medaljona.
- Pecite medaljone u pećnici oko 15 minuta, da boja u sredini bude nježno ružičasta.
Hrskavo, a sočno: 5 trikova za savršeno pečenje puno okusa i slasti +0