Svi danas tražimo superbrza jela koja možemo napraviti u svega 15 minuta, usred ili poslije posla. U serijalu Master jela u 15 minuta s uvijek inspirativnom foodblogericom Sandrom Rončević, koje donosi Podravka, pronaći ćete brza rješenja za ručak, večeru ili gablec. Uz takva zdrava, ukusna jela inspirirana okusima cijeloga svijeta nećete više imati ispriku da si niste stigli nešto skuhati ili pripremiti.
Fagioli all’uccelleto prvo je ‘’master jelo’’ na redu. Iako se ovo tradicionalno toskansko jelo kuha puno duže, ovaj put Sandra je s nama podijelila recept s konzerviranim bijelim grahom koji će ubrzati pripremu i zadovoljiti baš svako nepce.
Master jela za 15 min: Fagioli all\'uccelletto - 6 (Foto: Nova Studio)
RECEPT - Fagioli all'uccelletto – tradicionalno toskansko jelo
Sastojci (za 4 osobe):
800 g konzerviranog Podravka bijelog graha
10-12 listića svježe kadulje
2-3 režnja češnjaka
prstohvat čili pahuljica
300 g Podravka BIO passate
2 prstohvata soli
5 žlica maslinova ulja
tostirani kruh (planinski rustikalni Zlato polje)
malo Vegeta Maestro šarenog papra
Master jela za 15 min: Fagioli all\'uccelletto - 15 (Foto: Nova Studio)
Priprema:
1. Konzervirani grah ocijedite, ali ga nemojte ispirati.
2. Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje i drobljene režnjeve češnjaka, kad češnjak zamiriši dodajte čili pahuljice i listove svježe kadulje, kratko popržite pa dodajte ocijeđeni grah. Grah je odličan izvor bjelančevina i bogat je vlaknima pa će vas dugo držati sitima, ali i regulirati probavu.
3. Grah lagano promiješajte, pirjajte par minuta, posolite pa dodajte pasiranu rajčicu. Promiješajte, poklopite pa kuhajte na srednje jakoj vatri oko 10 do 12 minuta. S vremena na vrijeme protresite ili lagano izmiješajte.
4. Kruh narežite na kriške debljine jedan centimetar pa ga tostirajte na dobro zagrijanoj tavi koju ste premazali maslinovim uljem.
Master jela za 15 min: Fagioli all\'uccelletto - 4 (Foto: Nova Studio)
5. Složite crostine: tostirani kruh natrljajte češnjakom, stavite na dasku, dodajte pripremljeni grah, pokapajte maslinovim uljem i pospite svježe mljevenim paprom. Na svaki crostino stavite listić hrskave kadulje i uživajte u brzom i hranjivom zalogaju.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.